Uitgebreide keuzegidsen Eerlijk en betrouwbaar advies 100% onafhankelijk

Welke Dyson steelstofzuiger?

welke Dyson stofzuiger
Dyson steelstofzuiger zijn tegenwoordig één van de bekendste en populairste steelstofzuigers op de markt. De steelstofzuigers blinken uit doordat ze een hoge zuigkracht hebben en een lange accuduur. Tegenwoordig is het aanbod van de Dyson steelstofzuigers ook enorm gegroeid en heb je de keuze uit de volgende series: V7, V8, V10, V11, V12 en V15. Daarnaast zijn er ook nog wat losse Dyson modellen: Dyson Omni-Glide, Dyson Micro en de Dyson Outsize.

Kortom, een groot aanbod en voor ieder wat wils, maar welke Dyson steelstofzuiger is nu de beste keuze voor jou? Op deze pagina laten we zien welke Dyson steelstofzuigers er zijn, wat de verschillen hier tussen zijn en daarmee hopen we jou te helpen bij het kiezen van de juiste Dyson steelstofzuiger!

Populaire Dyson steelstofzuigers:

De verschillende Dyson steelstofzuiger series

Belangrijk om te weten is dat er verschillende Dyson series heeft, waaronder de V7, V8, V10, V11, V12 en V15. Verschil tussen de series, zit hem in vermogen, accuduur, gewicht en de grootte van het stofreservoir. Hieronder hebben we een kleine opsomming gemaakt waar elke serie in uitblinkt.

 • Dyson V7 en V8: Deze series zijn ideaal voor kleinere woningen en lichtere reinigingstaken. Ze bieden een degelijke zuigkracht en zijn licht en gemakkelijk te manoeuvreren.
 • Dyson V10, V11 en V12: Deze modellen hebben een grotere stofcapaciteit, een sterkere zuigkracht en een langere batterijduur dan de V7 en V8. Ze zijn perfect voor wat grotere huizen, zo kun je langer stofzuigen met deze modellen.
 • Dyson V15: De V15 is de nieuwste serie van Dyson en heeft nog geavanceerdere functies, zoals een laster waarmee vuil beter zichtbaar wordt op de vloer. Ook hebben deze modellen een Pi√ęzosensor waarmee je precies kunt zien wat je opzuigt. Naast dat dit inzichtelijk wordt wat je opzuigt past de stofzuiger automatisch zijn zuigkracht aan.

In elke serie zijn er ook weer verschillende modellen te vekrijgen. Het model geeft aan met welke accessoires een Dyson steelstofzuiger geleverd wordt. Als voorbeeld nemen we de Dyson V15 serie, deze is te verkijgen in de volgende modellen:

 • Dyson V15 Detect – Geleverd met enkele de Motorbar vloerzuigmond en 2-in-1 accessoire.
 • Dyson V15 Detect Absolute – Geleverd met extra accessoires, waaronder een zuigmond met zachte borstels en groene laser (Illuminated vloerzuigmond).

Overige losse modellen

Daarnaast heeft Dyson onlangs ook enkele specifieke modellen ge√Įntroduceerd. Deze modellen zijn ontworpen met specifieke specialiteiten, zoals extra lichtgewicht, geschikt voor kwetsbare houten vloeren of bedoeld voor grote huishoudens. De momenteel beschikbare modellen zijn:

 • Dyson Omni-Glide: Dit model is speciaal ontworpen voor kwetsbare houten vloeren. De Omni-Glide heeft dan ook een stofzuigermond met twee zachte fluffyborstels. Ook kan de zuigmond 360 graden draaien waardoor je makkelijk om voorwerpen heen kunt zuigen.
 • Dyson Micro: Dit is √©√©n van de lichtste steelstofzuigers van Dyson. De stofzuiger weegt slechts 1,5 kg. Je moet met dit model wel rekening houden met een kortere gebruiksduur en een klein stofreservoir.
 • Dyson Outsize: De Outsize is Dyson’s grootste steelstofzuiger. Dit model heeft een lange accuduur en het grootste stofreservoir. De steelstofzuiger is dan ook ideaal voor grote huishoudens.

Hoe kies je de beste Dyson steelstofzuiger?

hoe kies je de beste dyson steelstofzuiger
Let bij het kopen van een Dyson steelstofzuiger op de bijgeleverde accessoires

Het kiezen van de beste Dyson steelstofzuiger hangt volledig af van je persoonlijke behoeften en voorkeuren. Als je in een kleiner huis woont of voornamelijk lichte schoonmaakklussen uitvoert, of op zoek bent naar een extra stofzuiger, dan is een model uit de V7 of V8 serie waarschijnlijk meer dan voldoende. Heb je een groter huis en wil je een stofzuiger met langere gebruiksduur dan raden we aan om een Dyson stofzuiger te kiezen uit de V10, V11, V12 of V15 serie.

Daarnaast moet je rekening houden met het type vloeren in je huis. Heb je bijvoorbeeld een kwetsbare houten vloer, kies dan ook voor een Dyson stofzuiger met een zachte vloerborstel. Zo’n vloerborstel presteerd het best op dit soort vloeren en beschadigd je vloer niet. Heb je juist een zachte vloer, dan is het niet nodig om te kiezen voor een model met zachte borstel.

Dyson modellen met zachte borstel:

Ten slotte is het belangrijk om je budget in overweging te nemen. Dyson steelstofzuigers staan bekend om hun hoge kwaliteit, maar ze kunnen ook een aanzienlijke investering zijn. Gelukkig biedt het brede scala aan modellen en series opties voor verschillende prijspunten.

Verschil tussen Dyson steelstofzuigers

Hoewel alle Dyson steelstofzuigers bekend staan om hun zuigkacht en lange accuduur, zijn er belangrijke verschillen tussen de modellen die je zou moeten overwegen. Deze verschillen hebben betrekking op vermogen, batterijduur, stofcapaciteit, gewicht en meegeleverde accessoires.

Vermogen – Wat is de krachtigste Dyson stofzuiger

Het verschil van de Dyson steelstofzuigers zit in het vermogen van de stofzuiger. Hoe hoger de zuigkracht van een stofzuiger, hoe makkelijker een stofzuiger vuil op kan zuigen. Vaak staat de zuigkracht aangeven in airwatts (AW) dit geeft aan hoeveel luchtstroom en hoeveelheid stroom een stofzuiger produceert. Hoe hoger de airwatt, hoe makkelijker een stofzuiger vuil opzuigt.

In de tabel hieronder hebben we de gegevens verzameld van verschillen Dyson steelstofzuigers. Bij elk model staat de maximale airwatt vermeld.

ModelAirwatt
Dyson V15240 AW
Dyson V12150 AW
Dyson V11185 AW
Dyson V10150 AW
Dyson V8120 AW

Batterij – Gebruiksduur van een Dyson

Met een steelstofzuiger is het altijd belangrijk om rekening te houden met de gebruiksduur. In de tabel hieronder vind je per model wat de maximale gebruiksduur is in ecostand. Let wel op dat verschillende modellen ook een turbostand hebben, wanneer je deze gebruikt zal de stofzuiger veel sneller leeg raken.

ModelGebruiksduur
Dyson V1560 minuten
Dyson V1260 minuten
Dyson V1160 minuten
Dyson V1060 minuten
Dyson V840 minuten

Stofcapaciteit – Volume opvang

Hoe groter het opvang, hoe langer je kunt stofzuigen. Wel moet je rekening houden dat een steelstofzuiger vaak dan ook zwaarder is. Hieronder vind je per Dyson steelstofzuiger wat de inhoud van het stofreservoir is.

ModelInhoud stofreservoir
Dyson V150,77 L
Dyson V120,35 L
Dyson V110,77 L
Dyson V100,77 L
Dyson V80,54 L

Gewicht – Hoe zwaar weegt een Dyson

Een steelstofzuiger bedien je in één hand, daarom is het belangrijk om rekening te houden met het gewicht van de stofzuiger. Bekijk hieronder wat het gewicht per Dyson serie is.

ModelGewicht
Dyson V153 kg
Dyson V122,2 kg
Dyson V113 kg
Dyson V102,6 kg
Dyson V82,5 kg

Meegeleverde accessoires

Let bij het kiezen van een Dyson steelstofzuiger op de accessoires!
Van links naar rechts: Motorbar borstel, illuminated vloerzuigmond, parketborstel, kierenzuigmond en mini-turboborstel.

De accessoires van een steelstofzuiger maken een model geschikt voor een bepaalde ondergrond. Heb je bijvoorbeeld een houten vloer, dan wil je deze niet beschadigen met de vloerborstel van de stofzuiger. Dyson heeft verschillende modellen die een zachte borstel hebben, hiermee kun je houten vloeren perfect stofzuigen.

Ook belangrijk om te weten is dat elke Dyson stofzuiger standaard geleverd wordt met een Motorbar vloerzuigmond. Daarbij heb je ook de keuze voor de volgende accessoires:

 • Illuminated vloerzuigmond (met groene lichtstraal): deze zuigmond heeft een zachte borstel en detecteerd microscopisch stof. Verschillende Dyson V15 en V12 modellen worden geleverd met deze borstel.
 • Zachte parketborstel: een must wanneer je een kwetsbare houten vloer hebt, hiermee voorkom je krassen en beschadigingen.
 • Kierenzuigmond: opzetstuk waarmee je moeilijk bereikbare plekken kunt bereiken.
 • Mini turboborstel: ideaal voor het verwijderen van huisdierharen van bijvoorbeeld je kussens of je bank.

Andere belangrijke verschillen

Dyson V15 piezosensor
Dyson V15 heeft een piezosensor die inzichtelijk maakt wat je opzuigd.

Ook zijn er nog wat andere verschillen tussen verschillende Dyson steelstofzuigers. Vooral de nieuwe modellen zijn voorzien van nieuwe functies, hieronder leggen we dit uit:

 • Piezosensor: de nieuwe Dyson V12 en V15 zijn voorzien van een Piezosensor. Deze sensor meet wat je opzuigt en past hierop zijn zuigkacht aan. Op het scherm van je Dyson stofzuiger kun je deze gegevens zien.
 • LCD scherm: de V11 modellen hebben een LCD scherm, waarop je kunt zien in welke zuigstand de stofzuiger staat en hoelang je nog kun stofzuigen.
 • Inklikbare accu’s: ook met de komst van de Dyson V11 zijn de modellen voorzien van een inklikbare accu. Dit zorgt ervoor dat je makkelijk een accu kunt vervangen, in plaats van dat je deze los moet schroeven.

Conclusie: Welke Dyson steelstofzuiger is geschikt voor jouw huishouden?

Dyson heeft een ruim aanbod aan steelstofzuigers, dit maakt het onoverzichtelijk. Wel heb je de keuze om zo de juiste stofzuiger voor jouw huishouden te kiezen. Kies eerst uit welke Dyson serie geschikt is voor jou, verschillende series zijn te onderscheiden de zuigkacht, gebruiksduur, gewicht.

Weet je welke serie bij jouw huishouden past, kies dan een model met de juiste accessoires. Heb je een kwetsbare houten vloer dan is het zeker verstandig om een model te kiezen met zachte fluffy borstel.

Welke Dyson steelstofzuiger?
Welke Dyson steelstofzuiger?

br.tigchelaar@gmail.com
Steelstofzuiger.nl
Logo