­čôó WINACTIE: Doe mee en maak kans op een Neato D8 robotstofzuiger

Uitgebreide keuzegidsen Eerlijk en betrouwbaar advies 100% onafhankelijk

Waarom een steelstofzuiger? Vijf redenen!

Wij zijn fan van de steelstozfuiger. En dat is niet voor niets: zo kun je veel mobieler stofzuigen en berg je hem makkelijker op. Dit artikel is een ode aan de steelstofzuiger: check de vijf redenen waarom jij ook over zou moeten stappen op een steelstofzuiger!
Bij Steelstofzuiger.nl houden we er maar niet over op: ook jij zou een steelstofzuiger moeten nemen. Maar, waarom eigenlijk? Wat zijn nu d├ę redenen waarom jij die ouderwetse sledestofzuiger op wielen in de trapkast moet laten staan? We zetten de vijf grootste redenen op een rij waarom wij de steelstofzuiger de absolute koning vinden in stofzuigerland.

Mobieler stofzuigen

Geen gedoe met kabels

De allereerste en misschien wel gelijk belangrijkste reden is dat een steelstofzuiger negen van de tien keer draadloos is. Hierdoor hoef jij je niet te verdiepen in de stofzuigeractieradius en het werkbereik. Het grote voordeel van een draadloze stofzuiger is dat je geen stekkers hoeft te verwisselen en dat je hem makkelijk met je mee kunt nemen. En dat is niet het enige:

  • Geen kans op een defecte kabelhaspel
  • Geen rondslingerende snoeren over de grond
  • Je kunt op lastige plekken stofzuigen waar geen netstroom is (bijvoorbeeld je auto)

Mocht je nog niet overtuigd zijn, check dan ook ons artikel met alle nadelen van een stofzuiger met snoer.

Ergonomisch en minder belastend

Lichtgewicht en verstelbaar

Een andere belangrijke reden om te gaan voor een steelstofzuiger is dat het gewicht van dit type vaak kilo’s lichter is dan stofzuigers op wielen. Ja, het klopt dat je een sledestofzuiger natuurlijk niet op hoeft te tillen, maar je merkt het wel als je een bakbeest achter je aan moet slepen.

Kijken we naar het gewicht van een steelstofzuiger, dan ligt dit vaak rond de 3 en 5 kilogram. Een steelstofzuiger is daarmee een stuk beter voor je op het gebied van lichamelijke inspanning. Daarbij kun je een steelstofzuiger vaak ook gebruiken als kruimeldief (komen we straks op terug), waardoor je geen gekke capriolen en manoeuvres uit hoeft te halen tijdens het stofzuigen.

“Een steelstofzuiger is daarmee een stuk beter voor je op het gebied van lichamelijke inspanning”

Steelstozfuiger.nl

Makkelijker opbergen

Helemaal met parkeerstand

Een steelstofzuiger kun je veel makkelijker opbergen dan een model op wielen. Niet alleen omdat hij erg slank is, maar ook omdat je hem vaak kunt ophangen. Sterker nog: bijna alle steelstofzuigers worden geleverd met een standaard, waarmee je hem ook kunt opladen.

Hierbij schuiven we gelijk ook het zogenoemde nadeel dat je een steelstofzuiger vaak vergeet op te laden aan de zijkant: als jij je standaard monteert kun je er gewoon voor zorgen dat het oplaadsnoer bij de ophanging in je steelstofzuiger klikt. Opbergen en opladen tegelijk!

Het wordt helemaal interessant als een steelstofzuiger ook een zogeheten parkeerstand heeft: je kunt de stofzuiger dan ook tijdens het stofzuigen rechtop zetten, zonder dat deze omvalt.

Geen gedoe met stofzuigerzakken

Scheelt geld en gedoe

Een steelstofzuiger heeft geen stofzak: het gaat hier dus om een draadloze ├ęn zakloze stofzuiger. Je hoeft geen peperdure stofzuigerzakken meer te kopen (als je ├╝berhaupt al de goede weet te vinden).

Daarbij is het legen van de steelstofzuiger ook vaak kinderspel: je klikt het stofreservoir eruit, waarna je deze vaak met enkele stappen in zijn geheel kunt legen.

Geïntegreerde kruimeldief

2-in-1 steelstofzuigers

De laatste, maar zeker niet minst belangrijke reden is toch wel dat er vaak sprake is van een geïntegreerde kruimeldief. Je kunt de kruimeldief er vaak uitklikken als je op een lastig bereikbare plek wil stofzuigen óf als je alleen wat kruimels op wil zuigen.

Hiermee bespaar je niet alleen geld (je hoeft immers geen aparte kruimelzuiger meer te kopen), maar ook bergruimte. Je kunt een steelstofzuiger vaak als kruimeldief gebruiken als:

  • Er een uitklikbare kruimeldief is
  • Je de steel er makkelijk af kunt halen
  • Er diverse zuigmonden bij geleverd worden

Kortom: het is tijd dat jij ook de overstap maakt naar de steelstofzuiger! Ben je om? Bekijk dan hier beste steelstofzuiger keuzes op dit moment.

marketwin.nl@gmail.com
Steelstofzuiger.nl
Logo