Uitgebreide keuzegidsen Eerlijk en betrouwbaar advies 100% onafhankelijk

Stofzuiger met lange steel: voorkom rugklachten

Heb jij na het stofzuigen last van je rug of je nek? Dat kan komen door een stofzuiger met een te korte steel. Bekijk de mogelijkheden voor een lange steelstofzuiger!
Als je langer bent dan gemiddeld, zul je al snel tegen een groot probleem aanlopen: de steel van de stofzuiger is erg klein, wat resulteert in lichamelijke klachten. Dit is een van de – weinige – nadelen van een steelstofzuiger, gezien de steel negen van de tien keer niet verstelbaar is. Toch zijn er ook stofzuigers met een steel die je zelf langer kunt maken. Ze zijn zeldzaam, maar zijn er wel!

Waarom een stofzuiger met een lange steel belangrijk is

Voorkom lichamelijke klachten!

Laten we stil staan bij waarom een stofzuiger met een lange steel erg belangrijk kan zijn. Stofzuigen is een lichamelijke activiteit. Je vraagt meer van je lichaam dan je denkt: zo doe je veel meer dan enkel een rondje in het huis lopen. Je stofzuigt soms op je hurken om ergens onder te komen of rekt je zelf uit om bovenop een kast te kunnen stofzuigen.

Net als bij werken achter een computer is een ergonomische werkhouding belangrijk. Een van de grote factoren die een gezonde stofzuigerhouding kunnen verstoren is de steel: als deze te kort is kan dat zorgen voor een aantal problemen:

  • Nekklachten
  • Een pijnlijke rug
  • Vermoeide armen

Nu is het natuurlijk niet zo dat je elke dag met de stofzuiger in je hand loopt (op de fanatiekelingen na en wij natuurlijk op de redactie), maar het is toch wel erg belangrijk om een stofzuiger op maat te kopen. Of een steelstofzuiger verstelbare steel…

Steelstofzuigers met een verstelbare steel

Telescopische stofzuigerstang

Er is uitkomst voor de langere mensen onder ons: er zijn namelijk steelstofzuigers met een verstelbare steel! Hoewel deze best wel zeldzaam blijken te zijn (een Dyson steelstofzuiger heeft dit bijvoorbeeld niet), ontdekken we na een lange zoektocht tóch een aantal modellen.

Deze steelstofzuigers zijn voorzien van een zogeheten telescopische stofzuigerstang. Een steel die we natuurlijk wél gewoon tegenkomen bij de traditionele stofzuiger op wielen. Waarom dit bij steelstofzuigers eerder uitzondering dan regel is, blijft voor ons een raadsel.

Merken met een stofzuiger met lange steel

Sommige merken hebben ze!

Bij Steelstofzuiger.nl raden we je natuurlijk alsnog aan om te kijken naar een steelstofzuiger (het is en blijft gewoon het lekkerste stofzuigen met dit type stofzuigers). We hebben daarom een rijtje met merken die draadloze steelstofzuigers met een lange steel aanbieden.

marketwin.nl@gmail.com
Steelstofzuiger.nl
Logo