Uitgebreide keuzegidsen Eerlijk en betrouwbaar advies 100% onafhankelijk

Steelstofzuiger voor dierenharen

Wanneer je huisdieren hebt is het belangrijk dat je kiest voor een stofzuiger met dierenharenborstel, ook bekend als turboborstel. Op deze pagina lees je alles over steelstofzuigers voor dierenharen.
Steelstofzuigers worden steeds beter qua zuigkracht en accuduur. Toch is het belangrijk om rekening te houden met bepaalde functionaliteiten, denk bijvoorbeeld aan het zuigen van dierenharen. Op deze pagina vertellen we je alles over steelstofzuigers die geschikt zijn voor het zuigen van dierenharen. Steelstofzuiger dierenharen zijn stofzuigers die gespecialiseerd zijn voor het opzuigen van dierenharen, vaak maakt een accessoiresstuk die je bij de stofzuiger geleverd krijgt dit mogelijk.

De meest gebruikte accessoire om dierenharen op te zuigen is een turboborstel of een zuigmond met een borstel. In combinatie met de juiste zuigkracht van een stofzuiger moet het zuigen van dierenharen van een bank of kleed een eenvoudig klus zijn. Hieronder hebben we onze top 3 met beste steelstofzuiger voor dierenharen gemaakt. Per model onderbouwen we deze keuze en verder lees je meer informatie over deze steelstofzuigers.

Onze top 3 met de beste steelstofzuigers voor het zuigen van dierenharen:

 1. Dyson V11 Animal Extra
 2. AEG QX9-1-ALRG
 3. Philips SpeedPro Max Series 8000 XC8049/01

Meer informatie over deze modellen vind je hieronder, per model leggen we uit waarom dit een goede keuze is en wat de plus- en minpunten zijn.

1

Dyson V11 Animal Extra

Beste steelstofzuiger voor dierenharen

Dyson V11 Animal Extra

De Dyson V11 Animal Extra heeft erg veel zuigkracht en wordt geleverd met een turboborstel. De turboborstel is speciaal ontwikkeld om dierenharen op te zuigen.
Pluspunten
 • Veel zuigkracht
 • Lange accuduur
 • Handige accessoires
Minpunten
 • Geluidsniveau van 82 dB

In onze ogen is de Dyson V11 Animal Extra is de beste steelstofzuiger voor dierenharen van dit moment. De stofzuiger is erg krachtig en de stang kan heel eenvoudig van de stofzuiger gehaald worden. Ook voor dierenharen is deze steelstofzuiger ideaal, zo krijg je bij de stofzuiger een turbo miniborstel, hiermee kun je heel makkelijk dierenharen opzuigen van dekens of meubels.

2

AEG QX9-1-ALRG

Flexibel en erg lichte steelstofzuiger

AEG QX9-1-ALRG

Dit model van AEG is erg wendbaar en daardoor heerlijk om mee te stofzuigen. De stofzuiger wordt ook geleverd met draaiende borstels voor het opzuigen van dierenharen.
Pluspunten
 • Lange accuduur
 • Stofzuiger is erg wendbaar
 • Mooie stofzuiger
 • Veel accessoires, waaronder stofzuigermond met ledverlichting en mini turboborstel
Minpunten
 • Minder zuigkracht dan de Dyson V11

De AEG QX9-1-ALRG is een heerlijke stofzuiger, makkelijk in gebruik erg licht en heeft ook een geïntegreerde kruimeldief die je kunt gebruiken voor kleine klussen. Bij de stofzuiger krijg je verschillende handige accessoires, denk aan een mini turboborstel en andere opzetstukken. De stofzuiger is ook te gebruiken voor alle vloertypes, zowel op houten vloeren als op tapijt. Daarbij heeft de zuigmond van deze steelstofzuiger ook ledverlichting, ideaal voor het zuigen in het donker.

3

Philips SpeedPro Max Series 8000 XC8049/01

Scoort op veel vlakken erg goed
Positive
 • Positive
Negatives
 • Negative

Deze Philips SpeedPro Max Series 8000 XC8049/01 is ook een erg goede stofzuiger waarmee je eenvoudig dierenharen op kunt zuigen. In combinatie met de hoge zuigkracht en de turboborstel moet het zuigen van dierenharen een eenvoudige klus worden. Bij de stofzuiger krijg je handige accessoires waaronder een flexibele verlengstuk, waarmee je op moeilijkbereikbare plekken kunt zuigen.

Meer over dit type steelstofzuiger

Waarom een steelstofzuiger dierenharen kopen?

Wanneer je dieren in huis hebt heb je vast wel ervaring met een harige kussen of een kleed waar veel dierenharen opzitten. Dierenharen zijn het meest lastige om op te zuigen, omdat deze als het ware blijven steken in de vezels van een oppervlakte. Heb je een gewone stofzuiger dan kan het een best irritant klusje worden om dit echt helemaal schoon te krijgen. Met een steelstofzuiger voor dierenharen wordt dus klusje een stuk makkelijker. Zo’n steelstofzuiger dierenharen is namelijk bedoelt om eenvoudig dierenharen op te zuigen.

Met een turboborstel zuig je eenvoudig haar uit de vezels, naast dat dit irritatie voorkomt bescherm je de meubels ook beter.

Steelstofzuiger.nl

Bijna altijd wordt een steelstofzuiger voor dierenharen altijd geleverd met opzetstukken of zuigmonden die een borstel hebben en veel zuigkracht. Eén van de meest voorkomende opzetstuk is bijvoorbeeld de turbo miniborstel. Let bij het kopen van een stofzuiger voor dierenharen altijd op de zuigkracht en de bijgeleverde accessoires.

Waarom een steelstofzuiger voor dierenharen?

Kooptips voor steelstofzuiger voor huisdieren

Bij het kopen van een goede steelstofzuiger is het belangrijk om op bepaalde factoren te letten, denk hierbij aan de zuigkracht en hoe wendbaar een stofzuiger is. Naast deze factoren is het ook belangrijk om te kijken naar jouw situatie heb je bijvoorbeeld een parket vloer dan is het belangrijk dat je stofzuiger hiervoor geschikt is. Heb je ook nog eens huisdieren en veel dierenharen in huis, dan is het ook belangrijk om te kiezen voor een steelstofzuiger met turboborstel. Hieronder hebben we een opsomming gemaakt waarop je kunt letten bij het kopen van een steelstofzuiger voor huisdieren:

 • Zuigkracht: hoe meer zuigkracht een stofzuiger heeft hoe makkelijker het is om huisdierharen op te zuigen. Haren blijven namelijk vast zitten in de vezels van bijvoorbeeld je bank. Met veel zuigkracht en de juiste accessoires moeten de dierenharen makkelijk op te zuigen zijn.
 • Accessoires: accessoires bij een stofzuiger zijn erg belangrijk, ze zorgen er namelijk voor dat een stofzuiger geschikt is voor een bepaalde schoonmaakklus. Voor het zuigen van dierenharen gebruik je namelijk een turboborstel. Een turboborstel draait vaak rond en trekt als het ware de haren uit de vezels, daarbij zorgt een turboborstel ook voor extra zuigkracht.
 • Accuduur: kijk ook goed naar de maximale accuduur van een stofzuiger, niets is irritanter dan dat je tijdens het zuigen moet stoppen doordat je geen stroom meer hebt.
 • Merk: ook het merk van een stofzuiger kan belangrijk zijn, heb je bijvoorbeeld al een steelstofzuiger van een merk dan kun je vaak gebruik blijven maken van een accu of de opzetstukken. Een Dyson steelstofzuigers hebben tegenwoordig ook handige inklikbare accu’s.

Veelgestelde vragen over

FAQ

Wat maakt een stofzuiger een goede steelstofzuiger voor dierenharen

In onze ogen heeft een goede steelstofzuiger voor dierenharen minimaal een turboborstel en veel zuigkracht. Daarnaast is het ook belangrijk om op andere relevante factoren te letten, denk aan de accuduur, filters en overige accessoires.

Waarom is een turboborstel een pre voor een huisdierharen steelstofzuiger?

Huisdierharen zijn met een gewone stofzuiger moeilijk te verwijderen. Dit komt doordat haren als het ware vast zitten in de vezels van bijvoorbeeld een bank of kussen. Mocht je deze op proberen te zuigen met een gewone stofzuiger dan blijven die haren gewoon vast zitten. Een turboborstel is een borstel die ronddraait, doordat deze borstel ronddraait trekt die als het ware de haren uit de vezels.

Welke steelstofzuiger is het beste voor huisdieren?

Hierboven hebben we onze top 3 staan met de beste steelstofzuigers. Deze steelstofzuiger hebben we geselecteerd op basis van factoren die belangrijk zijn wanneer je huisdieren hebt.

marketwin.nl@gmail.com
Steelstofzuiger.nl
Logo