Uitgebreide keuzegidsen Eerlijk en betrouwbaar advies 100% onafhankelijk

Steelstofzuiger met zak een goede keuze?
Er zijn ook steelstofzuigers waarin je een stofzuigerzak kunt doen © AEG FX9-4ST

Veel mensen zijn enthousiast over alle steelstofzuigers die de afgelopen jaren op de markt zijn gekomen. Maar, er zijn zaken waar mensen minder enthousiast over zijn. Het vinden van een steelstofzuiger met zak is voor veel mensen een uitdaging. Gelukkig zijn er wel degelijk steelstofzuigers met zak op de markt. In deze blog wegen wij de voor- en nadelen van het gebruiken van een steelstofzuiger met zak tegen elkaar op.


aeg fx9-1-4st stofzakcontainer

AEG FX9-4ST met stofzakcontainer

Deze AEG FX9-4ST is één van de weinige steelstofzuigers met zak. Ideaal wanneer je veel last hebt van allergieën.


De voordelen van een steelstofzuiger met zak

Wij delen met veel plezier enkele voordelen van deze steelstofzuigers met zak. Voor mensen die nog nooit een steelstofzuiger hebben gehad is het altijd even spannend om over te stappen op iets nieuws. Gelukkig wegen de voordelen velen malen zwaarder dan de nadelen.

  • Je komt komt niet in contact met het opgezogen stof en vuil. Dit is bijvoorbeeld ideaal wanneer je last hebt van bijvoorbeeld allergieën.
  • Deze stofzuigers zijn ontzettend gemakkelijk in het gebruik. Ze zijn enorm licht en smal. Dit betekent dat je ze zo gepakt hebt maar ook zo weer hebt opgeruimd.
  • De kruimelzuiger bij de meeste steelstofzuigers kan losgehaald worden. Dit betekent dat je eigenlijk 2 apparaten in een hebt. Een grote stofzuiger en een kleine kruimelzuiger.
  • De meeste steelstofzuigers zijn draadloos. Dat wil zeggen dat je ze alle kanten op kunt manoeuvreren zonder dat je rekening hoeft te houden met een kabel.
  • Steelstofzuigers met zak hoeven niet getrokken te worden. Je duwt ze juist vooruit. Dit betekent een kleinere belasting voor je rug. Dit wordt door veel mensen als ontzettend prettig ervaren.

Maak je gebruik van een van deze stofzuigers? Dan weet je zeker dat het netjes houden van jouw stofzuiger geen enkel probleem zal zijn. De zak haal je heel eenvoudig uit de steelstofzuiger.

De nadelen van een steelstofzuiger met zak

Uiteraard hebben ook deze stofzuigers nadelen. Gelukkig ervaren de meeste mensen dat deze nadelen in het niets vallen vergeleken met de vele voordelen.

  • Het nadeel van stofzuigers met zak is altijd de extra kosten die het met zich meebrengt. Ook met een steelstofzuiger met zak heb je extra kosten, omdat je bij een volle zak deze zak weggooit en je een nieuwe nodig hebt.
  • Nieuwe gebruikers moeten altijd wennen aan de accuduur van een steelstofzuiger met zak. Waarom? Een accu loopt leeg en een stofzuiger op stroom kan simpelweg niet leeglopen. Dit is iets wat veel mensen afschrikt als ze nadenken over het kopen van een steelstofzuiger met zak. De oplossing? Als je klaar bent met stofzuigen hang je de stofzuiger aan de oplader. De volgende dag kun je de oplader weer weghalen. Probleem opgelost!
  • De zak van een steelstofzuiger is uiteraard een stuk kleiner dan de zak van een ouderwetse stofzuiger. Ook dit is geen probleem. De zak vervang je simpelweg ietsjes vaker. Maar laten we nou eerlijk zijn. Hoe vaak verving je die grote zak nou werkelijk? In de realiteit is dit in de meeste gevallen helemaal niet zo’n groot probleem.
  • Steelstofzuigers met zak zijn over het algemeen ietwat zwaarder. Bij het overwegen over welke stofzuiger bij jou past is het belangrijk om dit mee te laten wegen.

Zou jij kiezen voor een steelstofzuiger met zak?

Of jij kiest voor deze stofzuigers hangt uiteraard af van hoe zwaar jij de voordelen opweegt tegenover de nadelen. Voor mensen die het prettig vinden om volledig zonder rommel hun stofzuiger op te kunnen ruimen is een steelstofzuiger met zak in ieder geval de perfecte keuze.

Wanneer je last hebt van allergieën kan een steelstofzuiger met een zak wel een uitkomst zijn, omdat je gewoon minder tot niet in contact komt met het opgezogen stof en vuil. Heb je een steelstofzuiger zonder zak dan zal er altijd stof vrijkomen bij het legen. Wel is er sinds kort een nieuwe oplossing op de markt en dat is de Clean Station van Samsung. Met dit station kun je heel eenvoudig de steelstofzuiger legen zonder dat je dit zelf hoeft te doen, zie onderstaande video:

Zoals je in het bovenstaande filmpje kunt zien is ook het schoonmaakstation voorzien van een zak. Je komt dus niet in aanmerking met het vuil. Het station is ook voorzien van een goede filters. Deze nieuwe steelstofzuiger met schoonmaakstation is nu te koop.


Samsung Jet 75 complete Clean station

Samsung Jet 75 Complete Station

De nieuwe Samsung Jet 75 Complete station is een erg goede steelstofzuiger met een schoonmaakstation die de steelstofzuiger zelf weer leegzuigt.


br.tigchelaar@gmail.com
Steelstofzuiger.nl
Logo