📢 WINACTIE: Doe mee en maak kans op een Neato D8 robotstofzuiger

Uitgebreide keuzegidsen Eerlijk en betrouwbaar advies 100% onafhankelijk

Steelstofzuiger met Dweilfunctie: stofzuigen & dweilen tegelijk

De nieuwe innovatie op het gebied van steelstofzuigers is de dweilfunctie. Steelstofzuigers met dweilfunctie zijn voorzien van een speciale stofzuigermond die het mogelijk maken dat de stofzuiger ook kan dweilen.
De nieuwste trend op de stofzuigermarkt is een steelstofzuiger met dweilfunctie. Met deze functie kan je steelstofzuiger tijdens het zuigen ook dweilen. Erg handig want dit zorgt ervoor dat het fijnstof dat overblijft na het zuigen van de vloer gedweild wordt. Vaak zijn de steelstofzuigers met een dweilfunctie gewone steelstofzuigers, maar worden deze geleverd met een speciale zuigmond. Zo’n zuigmond is vaak voorzien van een waterreservoir en een dweildoek.

Onze top 3 steelstofzuiger met dweilfunctie:

Momenteel zijn er niet veel verschillende steelstofzuigers met dweilfunctie. Veel steelstofzuigers zijn ook uit te breiden met een zuigmond met dweilfunctie. Heb je bijvoorbeeld een Philips Speed Pro steelstofzuiger dan kun je ook gewoon een losse zuigmond met dweilfunctie kopen. Heb je nog geen steelstofzuiger dan zouden we de onderste drie modellen aanraden:

 1. Rowenta X-Force Flex Aqua RH9890
 2. Philips SpeedPro Max Aqua XC8149
 3. Philips PowerPro Aqua FC6404/01

Hieronder onderbouwen we waarom dit goede steelstofzuigers met dweilfunctie zijn. Mocht je meer willen weten over dit soort steelstofzuiger scrol dan verder naar beneden om bijvoorbeeld te lezen hoe een stofzuiger met dweilfunctie werkt.

1

Rowenta X-Force Flex Aqua RH9890

De beste steelstofzuiger met dweilfunctie

Rowenta X-Force Flex Aqua RH9890

Met deze Rowenta steelstofzuiger kun je de vloer zuigen en dweilen tegelijk. De stofzuiger is erg flexibel en krachtig. Ook is de stofzuiger geschikt voor elke vloertype en krijg je een turboborstel voor het eenvoudig verwijderen van dierenharen.
Pluspunten
 • Lange accuduur van 45 minuten
 • Dweilzuigmond is eenvoudig te verwijderen
 • Geschikt voor alle vloertypen
 • Ook geschikt voor het zuigen van dierenharen en tapijt
Minpunten
 • Stofzuiger maakt veel geluid

De Rowenta X-Force Flex Aqua RH9890 is erg flexibel en daardoor erg wendbaar. Dit komt met name door de knikfunctie die we wel vaker zien bij Rowenta steelstofzuigers. Met deze knikfunctie kun je heel makkelijk onder meubels en bedden stofzuigen zonder dat je hoeft te bukken. Ook is de stofzuiger geschikt voor elke vloertype en is de stofzuiger ook te gebruiken op tapijten. Bij de stofzuiger krijg je veel handige accessoires, waaronder een turboborstel waarmee je dierenharen makkelijk kunt opzuigen.

2

Philips SpeedPro Max Aqua 8000 XC8149/01

Steelstofzuiger met dweilfunctie en lange accuduur

Philips SpeedPro Max Aqua 8000 XC8149/01

Deze steelstofzuiger van Philips wordt geleverd met veel handige accessoires, waaronder een flexibele stang. Ook heeft de stofzuiger een lange accuduur, ideaal voor lang gebruik.
Pluspunten
 • Lange accuduur
 • Veel handige accessoires
 • Dweilmond is makkelijk te verwijderen
 • Geschikt voor alle vloertype
Minpunten
 • Stofzuiger maakt veel lawaai

Ook deze Philips SpeedPro Max Aqua 8000 XC8149 is een hele goede keuze voor een steelstofzuiger met dweilfunctie. De stofzuiger heeft een lange accuduur van maar liefst 80 minuten en dat is voor een steelstofzuiger erg lang. Verder is de zuigkracht van de stofzuiger erg hoog en krijg je verschillende opzetstukken die de stofzuiger geschikt maakt voor verschillende vloertypes.

3

Philips FC6404/01 PowerPro Aqua

Goedkope keuze

Philips FC6404/01 PowerPro Aqua

Dit model is een stuk goedkoper dan de twee bovenstaande modellen. Deze steelstofzuiger heeft een handige geïntegreerde kruimeldief, ideaal voor kleine zuigklussen.
Pluspunten
 • Geïntegreerde kruimeldief
 • Goedkope keuze
 • Motor van de stofzuiger zit onder, hierdoor licht in de hand
Minpunten
 • Minder zuigkracht
 • Met 4,7 kg een zware steelstofzuiger
 • Maximaal geluidsniveau van 83 dB

De Philips FC6404/01 PowerPro Aqua steelstofzuiger is als het ware ook een kruimeldief met dweilfunctie. Dit model heeft namelijk een geïntegreerde kruimeldief die je zo uit de stofzuiger kunt halen. Ook heeft dit model de motor van de stofzuiger aan de onderzijde zitten. Het voordeel hiervan is dat het gewicht van de stofzuiger naar onder verplaatst en het minder zwaar in de hand is tijdens het zuigen. Wel is de stofzuiger zelf erg zwaar met een gewicht van 4,7 kilo.

Werkt de dweilfunctie goed?

Is een steelstofzuiger met dweilfunctie een goede keuze?

De dweilfunctie van een steelstofzuiger is een leuke functie, maar het zorgt er ook voor dat de vloer nog beter schoon wordt. Tijdens het zuigen blaast een stofzuiger ook lucht uit, mede door een uitblaasfilter gelukkig geen stof, maar wel stof dat op meubels of andere voorwerpen licht. Ook vliegt liggend stof de lucht in tijdens het zuigen. Wanneer je met de steelstofzuiger met dweilfunctie met een natte doek over de vloer gaat zorgt dit voor een nog beter effect.

De dweilfunctie van een steelstofzuiger is een leuke functie, maar het zorgt er ook voor dat de vloer nog beter schoon wordt. Tijdens het zuigen blaast een stofzuiger ook lucht uit, mede door een uitblaasfilter gelukkig geen stof, maar wel stof dat op meubels of andere voorwerpen licht. Ook vliegt liggend stof de lucht in tijdens het zuigen. Wanneer je met de steelstofzuiger met dweilfunctie met een natte doek over de vloer gaat zorgt dit voor een nog beter effect.

Bekijk onderstaande video van Vacuumtester.com om een beter beeld te krijgen van een steelstofzuiger met dweilfunctie. In deze video demonstreren ze de Philips SpeedPro Max Aqua.

Let hierop bij het kopen van een steelstofzuiger met dweilfunctie

Kooptips voor een steelstofzuiger met dweilfunctie

Bij het kopen van een goede steelstofzuiger met dweilfunctie is het belangrijk om op bepaalde factoren te letten. Zo is niet alleen de dweilfunctie zelf belangrijk, maar dat de stofzuiger volledig voldoet aan de standaard eisen. Je gebruikt de stofzuiger namelijk ook voor standaard zuigklussen.

 • Zuigkracht: het is ten alle tijde belangrijk dat een stofzuiger voldoende zuigkracht heeft.
 • Goede gebruiksduur: check ook altijd de gebruiksduur van een steelstofzuiger, omdat je afhankelijk bent van een accu.
 • Beide richtingen zuigen: vooral belangrijk bij een steelstofzuiger met dweilfunctie. Kan een stofzuiger dit niet, dan zal de dweil het vuil een soort ophopen en dat wordt een zooitje als je achteruit zuigt. Zie dit voorbeeld in bovenstaande filmpje.
 • Zuigmond snel los te koppelen: heb je een tapijt of zachte vloer in huis, dan is het niet handig om hier met een natte dweil over heen te gaan. Er zijn modellen waarmee je de zuigmond met je voet makkelijk af kunt koppelen.
 • Filters: bij het kopen van een steelstofzuiger is het altijd goed om te kijken naar de filters, vooral wanneer je last hebt van een stofallergie. Met een steelstofzuiger met HEPA filter blijft het fijnstof in de stofzuiger zitten en voorkom je dat de stofzuiger dit weer uitblaast in de lucht.

Veelgestelde vragen over de dweilfunctie

FAQ

Hoe werkt dan zo’n steelstofzuiger met dweilfunctie?

Als het ware is het gewoon een normale steelstofzuiger die stof opzuigt, maar tijdens het stofzuigen laat de stofzuiger waterlos en veeg je met de zuigmond over dit water. Deze werking zorgt er voornamelijk voor dat je tijdens het zuigen ook het fijnstof weghaalt dat vaak overblijft na het zuigen.

Hoef je nooit meer te dweilen met zo’n steelstofzuiger?

Helaas neemt een steelstofzuiger met dweilfunctie het dweilen niet over. Wel zorgt zo’n steelstofzuiger ervoor dat het zuigresultaat beter is en je minder hoeft te dweilen.

Kan een steelstofzuiger met dweilfunctie ook op tapijt zuigen?

Goede steelstofzuigers met een dweilfuncties hebben zuigmonden die eenvoudig eraf gehaald kunnen worden, vaak gewoon met de voet. Heb je een tapijt in huis dan haal je voordat je op het tapijt zuigt het dweilmond van de stofzuiger. Het is niet verstandig om met de dweilmond een tapijt te zuigen, want dan wordt je tapijt nat en dat is niet de bedoeling.

marketwin.nl@gmail.com
Steelstofzuiger.nl
Logo