Uitgebreide keuzegidsen Eerlijk en betrouwbaar advies 100% onafhankelijk

Samsung Bespoke Jet: steelstofzuiger die zichzelf leegt

Een steelstofzuiger maakt het stofzuigen leuker en vooral makkelijker. Zeker wanneer een steelstofzuiger zichzelf kan legen! De nieuwe Samsung Bespoke Jet wordt namelijk geleverd met een zelflegende oplaadstation.
zelflegende steelstofzuiger

De nieuwe Samsung Bespoke met leegstation © Samsung Bespoke Jet

In ‘stofzuigerland’ is een geheel nieuwe ontwikkeling: de steelstofzuiger die zichzelf leegt. Na het stofzuigen zet je de steelstofzuiger terug in zijn oplaadstation, waarna de stofzuiger zichzelf oplaad en zichzelf leegt. In het oplaadstation zit een soort interne stofzuiger die het vuil uit de stofzuiger opzuigt en dit opvangt in een stofzuigerzak. De steelstofzuiger die zo’n oplaadstation heeft is de Samsung Bespoke Jet.

Hoe werkt dit zelflegende systeem?

Is dit een interessante innovatie?

De zelflegende oplaadstation is niet geheel nieuw, voorheen had Samsung ook de Samsung Clean station. Deze Clean station is geschikt voor de Samsung Jet modellen (Jet 70 en Jet 75). Bij dit Clean station moest je het station handmatig openen en vervolgens de stofzuiger erin zetten, maar met de komst van de nieuwe Samsung Bespoke Jet introduceerde Samsung ook een nieuw clean station.

Het nieuwe oplaadstation hoef niet meer handmatig geopend te worden, de stofzuiger kan er direct in het station geplaatst worden. Ook laad de stofzuiger zichzelf direct op en heb je geen extra oplaadstation nodig. Om het reservoir te legen hoef je alleen maar op het aan knopje te drukken. Het laadstation zuigt vervolgens de stofzuiger volledig leeg en vangt het vuil op in een stofzuiger zak.

Voordelen van een zelflegende steelstofzuiger:

 • Erg makkelijk. De stofzuiger leegt zichzelf bij het terugzetten van de stofzuiger, hierdoor hoef je niet elke keer na het zuigen de stofzuiger zelf te legen.
 • Geschikt voor mensen met allergieën: Bij het legen van de stofzuiger kom je niet in contact met het opgezogen stof, het oplaadstation is zelfs voorzien van een HEPA-filter.

Nadelen van een steelstofzuiger die zichzelf leegt:

 • Vrij prijzig: Het oplaadstation is vrij duur.
 • Neemt meer ruimte in beslag: Compactheid is vaak een pluspunt van een steelstofzuiger. Het oplaadstation is vrij groot en kan ook niet zomaar weggestopt worden. Je moet er wel de ruimte voor vrij maken.
 • Extra kosten voor stofzuigerzakken: In het oplaadstation zitten stofzuigerzakken, dit zorgt voor extra bijkomende kosten. De stofzuigerzakken van de Bespoke Jet kosten zo’n € 15,- voor vijf stuks.

Samsung Bespoke Jet steelstofzuiger

Een goede steelstofzuiger?

samsung bespoke jet
De steelstofzuiger ligt lekker in de hand

Ook de Samsung Bespoke Jet is een stofzuiger met een paar nieuwe gave innovaties. Zo heeft de stofzuiger een krachtige motor en een meerlaagste filtratiesysteem. De stofzuiger filtert in vijf verschillende fases, dit zorgt ervoor dat 99,999% van het opgezogen stof gefilterd wordt. Verder is de stofzuiger ook erg mooi en is de steelstofzuiger geschikt voor elke vloertype.

Pluspunten Samsung Bespoke Jet:

 • Krachtige motor: 210W
 • Met een gewicht van 2,4 kg vrij licht.
 • Gebruiksduur van 120 mintuten (2 accu’s)
 • Met verschillende opzetstukken geschikt voor elke vloertype.
 • Veel andere accessoires, waaronder een handige uitschuifbare kierenzuigmond en een miniturbo borstel voor het opzuigen van dierenharen.
 • Meerlaags filtratiesysteem, hierdoor filtert de stofzuiger 99,999% van het opgezogen vuil.
 • Erg licht en qua hoogte te verstellen, hierdoor makkelijk te gebruiken voor de wat kleinere mensen (of kinderen).
 • Twee uur lang te gebruiken. Dit is 60 minuten per accu en je kunt de accu’s ook opladen tijdens het stofzuigen.
 • Stofzuiger is makkelijk te reinigen en ook de filters zijn te wassen.

Wil je meer weten over de Samsung Bespoke Jet? Bekijk dan onderstaande video van Vacuumtester.com. In de video wordt de stofzuiger volledig uitgelicht en getest.

Samsung Bespoke Jet: steelstofzuiger die zichzelf leegt
Samsung Bespoke Jet: steelstofzuiger die zichzelf leegt

br.tigchelaar@gmail.com
Steelstofzuiger.nl
Logo