Uitgebreide keuzegidsen Eerlijk en betrouwbaar advies 100% onafhankelijk

De 5 grootste nadelen van een stofzuiger met snoer

Draadloos stofzuigen: wij willen niet anders. Aan een stofzuiger met snoer kleven namelijk nog al wat nadelen waar wij verdrietig van worden. We zetten ze op een rij.
Als groot-fan van steelstofzuigers laten we de sledestofzuiger op wielen liever op de plank staan. Niet zozeer vanwege het feit dat hij achter je aan rolt: ook omdat hij voorzien is van een snoer. In dit artikel zetten we de grote nadelen op een rij van stofzuigen met een snoer. Want, waarom je zou je hier nog voor kiezen als je ook gewoon draadloos kunt stozuigen?!

Struikelen over snoer

Ongewenste valpartijen

Een snoer of kabel kan zorgen voor gevaarlijke situaties. Of het nu gaat om een snoer van je stofzuiger of van een spelcomputer die op de grond staat. Je zal niet de eerste zijn die struikelt over het snoer.

Wanneer je gaat stofzuigen kun je niet voorkomen dat het snoer als een soort valstrik op de vloer komt te liggen voor andere bewoners. Je zal er altijd voor moeten zorgen dat je iemand erop wijst dat er een snoer ligt, ookal maak je met stofzuigen nog zo’n herrie. Met een steelstofzuiger heb je hier geen last van en kun je zonder na te hoeven denken lekker aan de slag.

Stofzuiger snoer trekt spullen omver

Dag leuke bloempot!

Als je stofzuigt dan ga je van hoek naar hoek. Je sleept de stofzuiger achter je aan en kijkt negen van de tien keer naar voren in plaats van naar je stofzuiger. Hoe mooi hij ook is. Een groot nadeel hierbij, is dat het snoer onverhoopt om iets heen kan komen te zitten en je het met je meetrekt. Het kan bijvoorbeeld gaan om:

  • Krukjes en stoeltjes
  • Bloempotten die op de grond staan
  • Woonaccessoires

Je kunt niet verder met stofzuigen

Wéér snoer tekort?

Bij het kopen van een nieuwe stofzuiger zul je vast wel eens de term ‘stofzuiger actieradius’ hebben gehoord. Deze actieradius is het werkbereik van de stofzuiger en wordt berekend door de totale lengte van het zuigmondstuk tot aan de stekker (met een uitegerold snoer) op te meten. Hoe groter de actieradius, hoe groter het zuigbereik.

Het is misschien wel een van de grootste nadelen in onze ogen van een stofzuiger met snoer: het constant moeten verplaatsen van de stekker. Ook al heb je te maken met een stofzuiger met een lange snoerlengte (er wordt gesproken van lang boven de 9 meter) je ontkomt er niet aan dat je de stekker constant moet verwisselen.

Je zal daarom ook altijd goed moeten kijken naar het aantal stopcontacten in jouw woning: is het überhaupt wel lekker stofzuigen met een stofzuiger met snoer in jouw woning?

Oja: je zal niet de eerste zijn die tóch nog even verder trekt dan mogelijk is en hiermee de stofzuiger kapot maakt. Laten we snel kijken naar een bijkomend nadeel…

Snoerhaspel kan kapot gaan

Kabel rolt niet meer op

Wanneer je een stofzuiger met snoer in huis hebt staan (WHY?!) is er altijd sprake van een automatisch snoerhaspel. Met een simpele druk op de knop bovenop de stofzuiger wordt het snoer naar binnengehaald.

Het is een onderdeel wat helaas slijtgevoelig is en mede bij kan dragen aan een korte levensduur van de stofzuigers met snoer. Vaak is vervanging hiervan namelijk peperduur en kiest men ervoor om dan toch maar voor die stillere of lichtere stofzuiger te gaan.

Kabel is stofverzamelaar

Maar dan in negatieve zin

Tijdens het stofzuigen willen we natuurlijk zoveel mogelijk stof verzamelen en gevangen nemen! Kabels en snoeren zijn echter ook stofverzamelaars, maar niet op de manier zoals we dat zouden willen.

Als je met een stofzuiger met snoer gaat stofzuigen en de kabel op plekken komt waar je nog moet stofzuigen, verplaatst hij constant vuiligheid en stof. Hierdoor kan het voorkomen dat jij vuiligheid overslaat, omdat het snoer dit met zich meetrekt over de grond. Eenmaal klaar met stofzuigen rol je het snoer op en blijft er óf vuil achter op de grond óf wordt het meegenomen in je stofzuiger. Het komt dan niet in het stofreservoir terecht, maar tevoorschijn als jij het snoer weer uittrekt.

Conclusie: ga voor een draadloze/snoerloze stofzuiger!

Het mag wel duidelijk zijn waarom ook jij nu écht zou moeten stappen op draadloos stofzuigen. Als je om bent hebben wij alvast een handige keuzegids geschreven waarin je de beste steelstofzuiger ontdekt.

Vragen, feedback of nog meer nadelen van stofzuigen met een snoer? Laat het ons gerust weten!

marketwin.nl@gmail.com
Steelstofzuiger.nl
Logo