Uitgebreide keuzegidsen Eerlijk en betrouwbaar advies 100% onafhankelijk

Kruimeldief met steel voor lastig bereikbare plekken

Een kruimeldief met steel is perfect voor kleine zuigklusjes op slecht bereikbare plekken. In dit artikel zetten we de beste keuzes op een rij en vertellen we je alles wat je moet weten!
Een kruimeldief met een steel kan erg handig zijn als je kleine kruimels op wil zuigen op lastig bereikbare plekken. Hierbij kun je denken aan onder een kast, onder de eettafel of bovenop een hoge kast. Steeds vaker is er bij een steelstofzuiger sprake van een geïntegreerde kruimelzuiger.

Onze top 3 kruimeldieven met steel op dit moment:

 1. AEG CX7-1-30IW
 2. Black+Decker BHFEV182CP-QW
 3. Dyson V11 Absolute Extra

Hieronder gaan we dieper in op onze top 3, waarna we vervolgens meer vertellen over dit type steelstofzuiger.

1

AEG CX7-1-30IW

Beste kruimeldief met steel op dit moment

AEG CX7-1-30IW

De AEG CX7-1-30IW is in onze ogen de beste kruimeldief met steel op dit moment. Een lichtgewicht steelstofzuiger met geïntegreerde kruimeldief.
Pluspunten
 • Geïntegreerde kruimeldief
 • Lichtgewicht (2,45 kilogram)
 • Niet ontzettend duur
Minpunten
 • Luidruchtig (79 decibel)

De AEG CX7-1-30IW vinden wij een hele interessante kruimeldief met steel. Deze steelstofzuiger heeft – in tegenstelling tot veel andere modellen – de motor en stofbak aan de onderzijde van de stofzuiger zitten. Dit maakt een AEG steelstofzuiger uniek! Hiermee kun je veel flexibeler stofzuigen en kun je bijvoorbeeld eenvoudig op lastig bereikbare plekken stofzuigen.

2

Back+Decker BHFEV182CP-QW

Beste goedkope kruimeldief met steel

Black+Decker BHFEV182-CP-QW

De Black+Decker BHFEV182-CP-QW is een zeer scherp geprijsde steelstofzuiger met geïntegreerde kruimeldief. Goedkoop, maar zeker geen rommel.
Pluspunten
 • Zeer goedkoop
 • Lange accuduur
 • LED verlichting op zuigmond
Minpunten
 • 80 decibel (veel lawaai)
 • Wat zwaarder

Wanneer je niet teveel wil betalen voor een steelstofzuiger met geïntegreerde kruimeldief, maak je een hele goede keuze met de Black+Decker BHFEV182CP-QW. Deze krachtige kruimeldief met steel is voor nog geen 200 euro verkrijgbaar bij verschillende webshops. Het gaat om een steelstofzuiger met een accuduur van gemiddeld 45 minuten. Dankzij de LED verlichting op de zuigmond kun je precies zien wat je opzuigt (en wat niet).

3

Dyson V11 Absolute Extra

Beste krachtige kruimeldief met steel

Dyson V11 Absolute Extra

Een veelzijdige steelstofzuiger die je eenvoudig kunt gebruiken als kruimeldief. De V11 van Dyson is de krachtigste kruimeldief op dit moment die je breed kunt inzetten.
Pluspunten
 • Breed inzetbaar
 • Heel erg krachtig
 • Prima accuduur/oplaadtijd
Minpunten
 • Erg prijzig
 • Geen parkeerstand

Wil je simpelweg de krachtigste kruimeldief met een steel? Dan maak je beste keuze met de Dyson V11 Absolute Extra. Deze – zeer sterke – steelstofzuiger kun je snel omtoveren tot kleine en compacte kruimeldief. De steel kun je er ook van af halen als deze eventjes in de weg zit. Waar je wel rekening mee moet houden is dat de prijs van een Dyson erg hoog is in vergelijking met andere steelstofzuigers.

Wel krijg je er enorm veel verschillende opzetstukken bij: je kunt hem dus voor veel meer gebruiken dan enkel als kruimeldief. Bekijk welke Dyson steelstofzuiger modellen er nog meer zijn.

Meer over dit type steelstofzuiger

Wat is een kruimeldief met steel?

Een kruimeldief met steel is een steelstofzuiger die een geïntegreerde kruimeldief heeft. Het mooie van dit soort modellen is dat een stofzuiger er even snel bij gepakt kan worden en dat wanneer je de kruimeldief los kunt koppelen je op moeilijk bereikbare plekken kunt zuigen.

Denk bijvoorbeeld aan het stofzuigen op kasten of in de auto, het is dan ideaal wanneer je van de steelstofzuiger een kruimeldief kunt maken.

Steelstofzuiger.nl

Bij veel steelstofzuigers kun je de steel eraf halen, maar er zijn ook steelstofzuigers waarbij je een kruimeldief uit de stofzuiger zelf kunt halen. In onderstaande video is goed te zien hoe een Dyson V11 makkelijk gebruikt kan worden als kruimeldief.

Voordelen van een kruimeldief met steel

De grote pluspunten

Naast dat een kruimeldief met steel een 2-in-1 oplossing is, is het erg handig om de steelstofzuiger klein te maken en hem zo te kunnen gebruiken op moeilijk bereikbare plekken. Dit kunnen plekken zijn als een auto of bijvoorbeeld ergens op een kast. Hieronder hebben we de voordelen van een kruimeldief met steel opgesomd:

 • Steelstofzuiger met geïntegreerde kruimeldief is vaak veel krachtiger dan een kruimeldief.
 • 2in1 oplossing. Hierdoor ben je vaak goedkoper uit en heb je maar één apparaat in plaats van twee losse apparaten.
 • Vaak heeft een steelstofzuiger een langere accuduur dan een standaard kruimeldief
 • De steel is vaak los te koppelen, zodat je hem voor meerdere toepassingen kunt gebruiken

Natuurlijk zij bovenstaande voordelen afhankelijk van het soort model dat jij kiest.

Klinken bovenstaande punten je niet als muziek in de oren? Dan is een steelstofzuiger misschien niet het model waar je naar opzoek bent. Neem ook ’n kijkje op Kruimeldief.nl voor meer informatie over een kruimeldief zonder steel.

Je kunt met dit type stofzuiger bijvoorbeeld makkelijk je gordijnen stofzuigen.

FAQ: kruimeldief met steel

Veelgestelde vragen

Waarvoor gebruik je een kruimeldief met steel?

Een kruimeldief met steel kan goed gebruikt worden voor het opzuigen van kruimels op lastige plekken. Hierbij kun je denken aan het stofzuigen onder een tafel of bovenop een kast. Vaak kun je een steelstofzuiger met geïntegreerde kruimelzuiger veel breder gebruiken: ook voor grotere zuigklussen.

Welke merken hebben een steelstofzuiger met geïntegreerde kruimeldief?

Er zijn talloze stofzuigermerken die steelstofzuigers met een geïntegreerde kruimeldief aanbieden. De beste modellen in onze ogen zijn afkomstig van merken als Dyson, Black+Decker en AEG. Bij AEG moet je wel rekening houden met het feit dat de motor van de steelstofzuiger zich aan de onderzijde bevindt.

Waar moet je opletten bij het kopen van een steelstofzuiger met kruimeldief?

Waar je goed op moet letten is dat er écht sprake is van een kruimeldief met steel. Als het namelijk gaat om een uitneembare kruimelzuiger is deze vaak minder flexibel te gebruiken; iets waar je juist behoefte aan kan hebben.

marketwin.nl@gmail.com
Steelstofzuiger.nl
Logo