📢 WINACTIE: Doe mee en maak kans op een Neato D8 robotstofzuiger

Uitgebreide keuzegidsen Eerlijk en betrouwbaar advies 100% onafhankelijk

Beste goedkope steelstofzuiger

Een goedkope steelstofzuiger hoeft niet altijd slecht te zijn. In deze adviesgids lichten we alles toe: ontdek de beste goedkope steelstofzuigers en check waar je op moet letten.
Op dit moment is de Hoover H-FREE 100 HF122RH de beste goedkope steelstofzuiger. Deze stofzuiger is ondanks zijn zeer lage prijs van goede kwaliteit. Deze steelstofzuiger heeft namelijk een hoge zuigkracht, een prima accuduur én is makkelijk te legen. Hij wordt tevens geleverd met een zachte parketborstel voor houten vloeren.

De prijzen van steelstofzuigers variëren enorm, zo betaal je voor de duurste steelstofzuiger meer dan € 1000,- en zijn er goedkope steelstofzuigers die rond de € 100,- kosten. Dit verschil zit hem onder andere in de bouwkwaliteit, gebruiksduur, functies en betaal je vaak voor het merk van de stofzuiger. Wil je toch een goede goedkope steelstofzuiger kopen en is het merk niet relevant voor jou, dan vind je hieronder enkele goed keuzes!

Onze top 3 goedkope steelstofzuigers van dit moment:

 1. Hoover H-FREE 100 HF122RH
 2. Veripart VPSS103 steelstofzuiger
 3. Dyson V8 Animal+

Laten we per steelstofzuiger goed inzoomen op de specificaties.

1

Hoover H-FREE 100 HF122RH

Beste goedkope steelstofzuiger van nu

Hoover H-FREE 100 HF122RH

De Hoover H-FREE 100 HF122RH is in onze ogen de beste goedkope steelstofzuiger op dit moment. Tevens een goede keuze voor kwetsbare parketvloeren.
Pluspunten
 • Zeer goedkoop
 • Met zachte parketborstel
 • LED verlichting op zuigmond
Minpunten
 • Veel lawaai (86 dB)
 • Geen turboborstel

De Hoover H-FREE-100 HF122RH vinden wij de beste goedkope steelstofzuiger op dit moment. Deze steelstofzuiger is gemiddeld slechts € 129, wat hem stukken goedkoper maakt dan andere steelstofzuigers in deze range. En dat we hier niet te maken hebben met een slechte keuze blijkt uit de specificaties. Zo is er sprake van een hele goede zuigkracht en worden kwetsbare houten vloeren goed beschermd dankzij de zachte parketborstel. Ook is de zuigmond verlicht, waardoor je goed kunt zien wat je opzuigt.

2

Veripart VPSS103 steelstofzuiger

Beste goedkope steelstofzuiger voor harde vloeren

Veripart VPSS103 Steelstofzuiger

Met name harde vloeren in de woning? Dan kun je het beste kiezen voor de Veripart VPSS103 steelstofzuiger. Deze goedkope steelstofzuiger scoort erg goed.
Pluspunten
 • Roterende zuigbortsels
 • HEPA 14 filter
 • 60 minuten accuduur
Minpunten
 • Wat luidruchtig
 • Lange oplaadtijd

Als je met name harde vloeren en / of huisdieren hebt maak je de beste keuze met de Veripart VPSS103 steelstofzuiger. Deze goedkope steelstofzuiger wordt namelijk geleverd met roterende zuigborstels waarmee honden- en kattenharen snel verwijderd worden van stoffen meubels of uit tapijten. De zuigkracht op harde vloeren is goed. Waar je wel op inlevert is wederom het geluidsniveau: met 73 decibel is het geen stille stofzuiger. Daarbij is de oplaadtijd lang

3

Dyson V8 Animal+

Beste goedkope steelstofzuiger voor dierenharen

Dyson V8 Animal+

De Dyson V8 Animal+ is een uitstekende keuze als je niet teveel wil betalen voor een goede steelstofzuiger voor het opzuigen van honden- en kattenharen.
Pluspunten
 • Zeer krachtige motor
 • Turboborstels voor dierharen
 • HEPA 15 filter
Minpunten
 • 82 decibel geluidsniveau
 • Lage accuduur in turbostand

Zoals de naam al doet vermoeden is deze Dyson V8 Animal+ speciaal geschikt voor het opzuigen van huisdierharen. Heb jij een hond of kat in de woning lopen, dan zul je ongetwijfeld vaak haren op je tapijt of op je stoffen meubels zien liggen. Dankzij de meegeleverde roterende zuigborstels is dit snel verleden tijd. Een kleine opmerking: deze Dyson is zeker niet de goedkoopste steelstofzuiger, maar voor een Dyson is het relatief weinig.

Meer budget? Bekijk dan hier welke Dyson steelstofzuiger je kunt kiezen.

Vergelijking tussen de modellen

Vergelijk de beste budget steelstofzuiger

Bij het kopen van een goede budget steelstofzuiger is het belangrijk om te kijken naar de verschillen van deze betaalbare steelstofzuigers. Deze verschillen zijn erg relevant voor de prijs, want een steelstofzuiger met een hoge accuduur is hoogstwaarschijnlijk een stuk duurder.

Toch kan de accuduur voor jou erg relevant zijn, voorkom duurkoop door de steelstofzuigers met elkaar te vergelijken. In onderstaande tabel kun je de bovenstaande budget steelstofzuigers met elkaar vergelijken op prijsindicatie, gebruiksduur, gewicht en geluidsniveau.

ModelGebruiksduurGewichtGeluidsniveauPrijsindicatie Bekijk
Hoover H-FREE 100 HF122RH 40 min2,6 kg86 dB€ 149,-Beste deal
Veripart VPSS10360 min2,7 kg72 dB€ 199,-Beste deal
Dyson V8 Animal+40 min2,63 kg82 dB€ 349,-Beste deal
Hoewel dit drie goede goedkope steelstofzuigers zijn is er toch een groot verschil in de prijs te zien.

Waarom een goedkope steelstofzuiger?

Betaal niet teveel voor een steelstofzuiger

Teveel betalen wil niemand. Maar goedkope rommel in huis halen, daar schiet je natuurlijk ook niets mee op. Bij Steelstofzuiger.nl hebben we kwaliteit hoog in het vaandel staan: we zijn altijd voorstander om iets meer te moeten betalen als dat meer kwaliteit oplevert.

Bij een steelstofzuiger hoeft de prijs echter niet altijd te betekenen dat er sprake is van een veel betere steelstofzuiger. Zo betaal je vaak – net als bij auto’s – ook vaak voor het merk. Een goed voorbeeld is Dyson: de prijzen liggen vaak honderden euro’s hoger (niet gelogen) dan modellen die nagenoeg dezelfde zuigprestaties leveren.

Bij een steelstofzuiger hoeft de prijs echter niet altijd te betekenen dat er sprake is van een veel betere steelstofzuiger. Zo betaal je vaak – net als bij auto’s – ook vaak voor het merk.

Steelstofzuiger.nl

Op de redactie ontvingen we geregeld vragen of we onderzoek wilden uitvoeren naar de beste goedkope steelstofzuiger op dit moment. Hierboven vind je onze onderzoeksresultaten: voor zo’n 129 euro kun je al een prima steelstofzuiger in huis halen. Dat is toch wat prettiger dan een model van 800 euro die je ook tegenkomt…

Waar moet je opletten bij goedkope modellen?

Voorkom een slechte steelstofzuiger!

Zoals we daarnet al aangaven willen we natuurlijk voorkomen dat je een miskoop doet. Het is heel erg belangrijk om goed te letten op specifieke factoren van een steelstofzuiger, om daarmee in te schatten of te je maken hebt met een kwalitatief goede keuze.

In onze ogen moet je altijd kijken naar de volgende factoren:

 • Zuigkracht op specifieke vloertypen
 • Accuduur en oplaadtijd
 • Gewicht van de stofzuiger
 • Geluidsniveau

Natuurlijk blijft de prijs belangrijk. Het kan daarom ook zeker geen kwaad om dezelfde steelstofzuiger bij diverse webshops te vergelijken. Daarbij blijft het goed om te beseffen dat je ergens op in moet leveren als je een goedkope keuze wil maken. Vaak merken we dan ook dat een goedkope steelstofzuiger:

 • een hoog geluidsniveau heeft;
 • een kleine stofcapaciteit heeft;
 • een lage accuduur heeft;
 • een lange oplaadtijd heeft;
 • een slechter HEPA filter of zelfs geen HEPA filter heeft;

Het is natuurlijk aan jou wat jij belangrijker vindt!

Een goedkope steelstofzuiger heeft vaak een minder goed filter

FAQ voor een goedkope steelstofzuiger

Veelgestelde vragen over de budget steelstofzuigers

Is goedkope steelstofzuiger een slechte keuze?

Nee, zeker niet. Er zijn heel veel goede steelstofzuigers die voor een fractie van de gemiddelde prijs aangeboden worden. Deze presteren vaak goed, maar je levert wel in op andere zaken die het stofzuigen wat minder comfortabel maken. Hierbij kun je denken aan een kleinere stofcapaciteit, een hoger geluidsniveau en minder goede filters.

Waarom zijn steelstofzuigers eigenlijk zo duur?

Een steelstofzuiger is vaak draadloos (snoerloos) waardoor er een accu te vinden is in de machine. Deze zorgt vaak voor een verhoogde kostprijs. Ook hebben we te maken met een zakloze stofzuiger die in veel gevallen gebruik maakt van cyclonische filters. Wel weer een voordeel: je hoeft geen stofzuigerzakken te kopen!

Wat zijn goedkope merken voor steelstofzuigers?

Een aantal merken die er tussenuit springen met goedkope steelstofzuiger modellen zijn Veripart en Hoover. Merken die je beter kunt vermijden zijn Dyson, AEG en Philips.

De prijs van steelstofzuigers kan flink variëren. Kijken we bijvoorbeeld naar steelstofzuigers van Hoover, dan zijn deze honderden euro’s goedkoper dan merken als Dyson. De beste goedkope steelstofzuiger op dit moment is de Hoover H-FREE 100 HF122RH. Deze steelstofzuiger heeft een hoge zuigkracht, een prima accuduur (40 minuten) en wordt geleverd met een zachte parketborstel.

Tags:

marketwin.nl@gmail.com
Steelstofzuiger.nl
Logo