Uitgebreide keuzegidsen Eerlijk en betrouwbaar advies 100% onafhankelijk

Extra accu Dyson V11 – Dyson accu vervangen

Het kan geen kwaad om een extra Dyson accu in je kast te hebben liggen. De accu wordt naarmate je hem vaak gebruikt namelijk steeds zwakker. Bekijk hoe je hem kunt vervangen.
Accu’s van Dyson zijn los te koop, ideaal om het gebruiksduur van je Dyson te verlengen © Dyson V11 accu

De steelstofzuigers van Dyson staan er om bekend dat ze erg krachtig zijn en dat ze voorzien zijn van een goede accu. Zo kun je met een standaard V11 model van Dyson zo’n 60 minuten stofzuigen op de normale stand. Hoewel dit voor een steelstofzuiger best lang is, kan het toch voorkomen dat je halverwege met een lege steelstofzuiger komt te zitten. Dit probleem kun je heel eenvoudig oplossen door een extra accu voor de Dyson V11 te kopen. In dit bericht vertellen we je alles over de accu’s van Dyson, want er zijn namelijk twee soorten accu’s.

Extra accu voor de Dyson V11 een goed idee?

Twee redenen waarom dit interessant is

Een extra accu voor de Dyson V11 kan voor twee redenen interessant zijn. Het is bijvoorbeeld ideaal om de accuduur van je stofzuiger te verlengen, zodat je langer kunt stofzuigen. Raakt de stofzuiger tijdens het zuigen leeg en ben je nog niet helemaal klaar, dan kun je met een extra accu de klus alsnog klaren. Ondertussen kun je de lege accu alweer opladen.

Ook kan het zijn dat je huidige accu op is en dat deze gewoon vervangen moet worden. Doordat de accu’s gewoon vervangen kunnen worden kun je de levensduur van je Dyson verlengen. Je dient de accu van je Dyson te vervangen wanneer deze simpelweg snel op raakt.

Hoe Dyson V11 accu vervangen?

Binnen enkele minuten vervangen

Wel is het belangrijk om te weten dat er twee soorten accu’s zijn, de inklikbare en inschroefbare accu. De verschillende accu’s zijn te onderscheiden door te kijken of de accu bevestigd is met een rode knop of met schroeven. Vanzelfsprekend is de inklikbare accu veel makkelijker te vervangen, deze kun je simpelweg vervangen door op de rode knop te drukken en de accu naar beneden te trekken.

De inschroefbare variant is wat moeilijker te vervangen, maar met het juiste gereedschap is dit ook zo gedaan. Zorg dat de stofzuiger van het stroom afgehaald is en schroef met een schroevendraaier de schroeven los. Vervolgens kun je de accu eruit trekken, zie hieronder een filmpje hoe dit werkt:

Welke accu moet je dan hebben?

Check het type Dyson steelstofzuiger

Bekijk hieronder de twee verschillende varianten. We hebben even gecheckt en de accu’s zijn het goedkoopst bij de officiële Dyson webshop. Beide accu’s kosten rond de € 100,- en de verzending is gratis bij Dyson.

Dyson V11 Accu inklikbaar

Is je Dyson steelstofzuiger geschikt voor de inklikbare accu? Kies dan voor de meest makkelijke te vervangen variant.

Dyson V11 Accu inschroefbaar

Zit er in je Dyson V11 stofzuiger een accu die er ingeschroeft zit? Kies dan voor deze variant.

br.tigchelaar@gmail.com
Steelstofzuiger.nl
Logo