Uitgebreide keuzegidsen Eerlijk en betrouwbaar advies 100% onafhankelijk

Dyson stinkt naar hond: zo los je het op!

Een stinkende steelstofzuiger komt vaak voor. Het ligt vaak aan hetgeen wat je opzuigt. Wanneer jij een hond in de woning hebt kan het goed zijn dat je Dyson naar hond stinkt. We vertellen je van A tot Z hoe je dit kunt oplossen.
We krijgen het vaak te horen en we hebben het zelf ook wel eens gehad dat de Dyson stinkt naar hond. Dat is niet de bedoeling en ook zeker niet bevorderlijk voor het zuigen van je huis. Het is daarom erg belangrijk dat je regelmatig je Dyson stofzuiger een schoonmaakbeurt geeft. In deze blog lees je hoe je de Dyson stofzuiger schoonmaakt en de natte hondenlucht weer verwijderd.

Stappenplan: Dyson stinkt naar hond oplossing

Weg met die hondenlucht in je steelstofzuiger!

Hoewel een steelstofzuiger geen stofzuiger zak heeft en alleen een stofreservoir, is het toch belangrijk af en toe even je Dyson steelstofzuiger te reinigen. Het is hierbij ook belangrijk om de onderdelen en filters even goed schoon te maken. Vooral de filters zijn erg belangrijk, omdat hier ook geurtjes in blijven hangen. Wanneer een uitblaasfilter stinkt zal deze namelijk ook de natte hondengeur veroorzaken!

1. Leeg eerst de stofreservoir van de Dyson stofzuiger

stofzuiger ruikt naar hondenharen
Leeg het liefst na elke zuigbeurt het stofreservoir

Leeg eerst de stofreservoir volledig van de stofzuiger. Haal vervolgens het reservoir volledig van de stofzuiger af, dit doe je door het rode knopje met twee in te drukken. Spoel het reservoir vervolgens af of haal er een natte doek met sopje overheen. Droog het stofreservoir vervolgens goed af. Ook zie je een kleine ingang aan de zijkant van de Dyson stofzuiger, ook hier kan wat stof en haren vast blijven zitten, haal dit er ook uit. Dit kun je doen met een sat├ęprikker of een ander dun langwerpig voorwerp.

Tip: Zorg dat je het stofreservoir regelmatig leegt, het best kun je dit doen na elke zuigbeurt.

2. Reinig vervolgens het filter

dyson ruikt naar hond
Het filter van de Dyson is schoon te spoelen onder de kraan, zorg wel dat deze goed opdroogt!

Ook de filter kan onaangename luchtjes veroorzaken, zeker het uitblaasfilter. De filters van de Dyson stofzuiger zitten aan het uiteinde en deze kun je eenvoudig verwijderen door de filter rond te draaien. Spoel het filter goed uit onder de kraan, lees hier hoe je een Dyson filter schoonmaakt of bekijk het onderstaande filmpje.

Tip: mocht de filter van de stofzuiger echt te vies zijn of versleten zijn, koop dan een nieuwe Dyson filter!

3. Dierenharen uit de stofzuigermond en stang verwijderen

dierenharen verwijderen uit borstel
Deze Dyson heeft een speciale dierenharenborstel

Wanneer je huisdieren hebt is het belangrijk dat je kiest voor een steelstofzuiger met HEPA filter of een speciaal model voor dierenharen. Deze modellen worden geleverd met speciale borstels die dierenharen eenvoudig op kunnen zuigen, ook wel turboborstels genoemd. Turboborstels hebben extra zuigkracht en een extra roterende borstel die haren eenvoudig uit bijvoorbeeld een tapijt kunnen zuigen.

Doordat het een roterende borstel is kunnen dierenharen ook blijven hangen aan de borstel. Het is daarom belangrijk dat je af en toe even kijkt of dit niet ophoopt. Mochten er dierenharen vast zitten dan kun je deze eenvoudig verwijderen. Schroef de borstel los, haal de borstel eruit en knip het opgezogen haar vervolgens los.

Hoe voorkom je dat Dyson stinkt naar hond?

Neem voorzorgsmaatregelen en voorkom stank

Hoe voorkom je dat Dyson stinkt naar hond?

Na het volgen van bovenstaande stappen is het bedoeling dat je stofzuiger niet meer stinkt naar hond. Voorkomen is natuurlijk beter dan genezen, probeer daarom voortijdig je Dyson te legen. Probeer aan te leren dit elke keer te doen naar een flinke zuigbeurt. Wanneer je door blijft zuigen met een volle stofreservoir kan de stofzuiger vol raken en blijft er stof en haar achter in de stofzuiger.

Daarnaast is het ook belangrijk tijdig de filters schoon te maken. Dit kun je eenvoudig checken door even de filter eraf te draaien en kijken of er veel stof opgehoopt is in het filter. Je hoeft niet elke keer het filter volledig te wassen, maar je kunt het er ook even af kloppen. Mocht de Dyson nog steeds naar hond stinken, dan kun je de Dyson volledig schoonmaken en hopelijk lost dit het probleem op!

br.tigchelaar@gmail.com
Steelstofzuiger.nl
Logo