Uitgebreide keuzegidsen Eerlijk en betrouwbaar advies 100% onafhankelijk

Beste Steelstofzuiger: krachtig, licht en veelzijdig!

Er zijn steeds meer steelstofzuigers in stofzuigerland te vinden. Wij hebben ze allemaal onder de loep gehouden: ontdek de beste steelstofzuiger uit onze test.
Op deze pagina vind je beste steelstofzuigers van dit moment, hierbij hebben we onderzoek gedaan naar alle steelstofzuigers die er nu te koop zijn. Uit deze selectie hebben we de vijf beste geselecteerd. Elke beste steelstofzuiger heeft weer zijn eigen voor- en nadelen, deze onderbouwen we onderaan de pagina. Ook lees je op deze pagina waar op je moet letten bij het kopen van een goede steelstofzuiger.

Onze top 5 steelstofzuigers op dit moment:

 1. Dyson Absolute Extra Pro (Beste alleskunner)
 2. Philips SpeedPro Max Series 7000 XC7041/01 (Voor dierenharen)
 3. Miele Triflex HX1 Power (Met lange accuduur)
 4. Dyson V15 Detect Absolute (Beste stille keuze)
 5. Hoover H-Free 100 HF122RH (Goedkope optie)

Laten we per model kijken waarom deze zo goed scoren in onze top 5.

5

Dyson Absolute Extra Pro

Beste steelstofzuiger van 2023!

Dyson V11 Absolute Extra Pro

De Dyson V11 Absolute Extra Pro is in onze ogen de beste steelstofzuiger van 2023. Een krachtige alleskunner met een bizar hoge zuigkracht op diverse oppervlaktes.
Pluspunten
 • Hoge zuigkracht
 • Lange accuduur
 • Heel veel zuigmonden
 • Met HEPA Filter
Minpunten
 • Prijzig
 • Maakt veel lawaai

De Dyson V11 Absolute Extra pro is in onze ogen de beste steelstofzuiger van dit moment. Naast dat het een mooie steelstofzuiger is, is de werking van deze stofzuiger erg goed. Zo heeft de stofzuiger veel zuigkracht en een lange accuduur. Ook wordt de stofzuiger geleverd met veel handige accessoires die bepaalde zuigklussen nog makkelijker maken.

Met een volle accu en met een de standaard zuigstand kun je zo’n 60 minuten lang zuigen en dat is voor een steelstofzuiger erg lang. Ook kun je de V11 Absolute Extra Pro gebruiken voor elk soort vloertype door gebruik te maken van verschillende zuigmonden. Zo kun je de gemotoriseerde miniborstel gebruiken voor het opzuigen van dierenharen.

Ook uniek is dat de steelstofzuiger een LCD scherm heeft waarop je real-time informatie ontvangt, denk hierbij aan de status van de accuduur of foutmeldingen wanneer bijvoorbeeld de opvangbak vol is. Check hier meer over de Dyson steelstofzuiger.

2

Philips SpeedPro Max Series 7000 XC7041/01

Beste steelstofzuiger voor dierenharen

Philips SpeedPro Max Series 7000 XC7041/01

Wanneer je op zoek bent naar een krachtige steelstofzuiger voor dierenharen, maak je op dit moment de beste keuze met deze Philips XC7041/09 steelstofzuiger.
Pluspunten
 • Met turboborstel
 • Zuigmond met verlichting
 • Lange accuduur
 • Goed tegen allergieën
Minpunten
 • Geen parkeerstand
 • Luidruchtig

De Philips SpeedPro Max Series 7000 XC7041/01 is ook een hele goede keuze voor een steelstofzuiger. Ook dit model heeft goede zuigkracht en een speciale zuigmond met een borstel. De borstel zorgt ervoor dat dierenharen makkelijk opgezogen kunnen worden. Ook is de gebruiksduur van dit model erg lang: zo kun je de stofzuiger op de normale zuigstand 65 minuten gebruiken.

Naast de borstel in de zuigmond is er sprake van ingebouwde ledverlichting en 360 graden zuigmogelijkheid, hierdoor zuigt de zuigmond van de Philips steelstofzuiger aan alle kanten. De borstel is eenvoudig uit de mond te halen en je kunt zo de borstel eenvoudig schoonhouden. Enig minpuntje van dit model is dat de stofzuiger geen parkeerstand heeft.

3

Miele Triflex HX1 Power

Beste steelstofzuiger met lange accuduur

Miele Triflex HX1 Power

Wanneer je op zoek bent naar een steelstofzuiger met een hele lange accuduur, maak je met de Miele Triflex HX1 Power de beste keuze: maar liefst 120 minuten werktijd.
Pluspunten
 • Erg wendbaar & Flexibel
 • Lange accuduur
 • Extra accu
 • Prima filters
Minpunten
 • Geen turboborstel voor dierenharen
 • Hoog geluidsniveau

Deze Miele Triflex HX1 Power is ook een erg goede steelstofzuiger. Naast dat het erg mooie steelstofzuiger is, is dit ook een vrij handige steelstofzuiger. Opvallend is dat je bij dit model de keuze hebt om de motor boven aan de steel te plaatsen of aan de onderzijde. Voordeel hiervan is dat je het gewicht van de steelstofzuiger naar onder verplaatst en hierdoor de stofzuiger lichter in de hand ligt. 

Ook is deze steelstofzuiger te gebruiken met een accu en je krijgt er zelfs een extra accu bij. Het voordeel hiervan is dat wanneer er een accu leeg is je gewoon door kunt zuigen met de steelstofzuiger. De grootste ergernis van een steelstofzuiger is dat wanneer je aan het zuigen bent de accu leeg is. Met zo’n extra accu voorkom je dit.

Naast de werking van de Miele steelstofzuiger krijg je veel handige accessoires bij dit model, denk bijvoorbeeld handige opzetstukjes waarmee je kasten kunt zuigen zonder te beschadigen.

4

Dyson V15 Detect Absolute

Beste stille steelstofzuiger

Dyson V15 Detect Absolute

Wanneer je op zoek bent naar de beste stille stofzuiger op dit moment is de Dyson V15 een van de top keuzes. Met 73 decibel is hij een stuk minder luid dan de gemiddelde steelstofzuiger.
Pluspunten
 • 73 dB is relatief laag geluidsniveau
 • Voorzien van laser-techniek
 • Zeer goede filters
 • Hoge zuigkracht op diverse vloertypen
Minpunten
 • Erg duur

Eerlijk is eerlijk: 71 decibel is zeker niet stil. Als we kijken naar het aanbod van stille steelstofzuiger is dit nihil: ze maken allemaal veel herrie en zijn zeker niet allemaal even stil te noemen. Toch zijn er modellen die een stuk stiller zijn ander anderen. Het gaat dan vaak om nieuwe introducties.

Wanneer jij een zo stil mogelijke steelstofzuiger in huis wil halen, maak je op het moment van schrijven de beste keuze met de nieuwe Dyson V15 Detect Absolute. Deze steelstofzuiger heeft een geluidsniveau van 73 decibel (dB) wat in vergelijking met andere steelstofzuigers laag is.

5

Hoover H-FREE 100 HF122RH

Beste goedkope steelstofzuiger

Hoover H-FREE 100 HF122RH

De Hoover H-Free100 HF122RH is de beste budget keuze op dit moment. Een prima steelstofzuiger voor een zacht prijsje: hij kost nog geen 150 euro.
Pluspunten
 • Lekker goedkoop
 • Geschikt voor kwetsbare vloeren
 • Verlicht op zuigborstel
 • Te gebruiken als kruimelzuiger
Minpunten
 • Maakt lawaai (86 dB)

Niet teveel betalen voor je nieuwe steelstofzuiger? Dan maak je de beste keuze met de Hoover H-FREE 100 HF122RH steelstofzuiger. Deze kwam tevens al naar voren in onze keuzehulp gids voor een goedkope steelstofzuiger. Naast het feit dat hij niet enorm veel kost, geniet je van een superzachte parketbostel, verlichting op de zuigborstel en het feit dat je hem ook kunt gebruiken als kruimeldief. Hou wel rekening met wat lawaai: met 86 decibel is het zeker geen stille keuze…

Steelstofzuiger kopen: waar op letten?

Handige kooptips!

Voordat je direct één van de bovenstaande steelstofzuigers aanklikt en koopt is het nog wel belangrijk om te weten waar op je moet letten. Zo werken steelstofzuigers bijna altijd met een accu en dien je bijvoorbeeld rekening te houden met de gebruiksduur en ook zeker met de zuigkracht. Daarnaast heb je ook nog de keuze voor een ingebouwde accu of een losse accu die je eruit kunt halen. Hieronder hebben we de punten opgesomd waarop je moet letten bij het kopen van een goede steelstofzuiger.

1. Soort accu en de gebruiksduur van de accu

Er zijn bijna geen steelstofzuigers meer die werken met een snoer en elk model heeft bijna wel een accu. Toch zit daar ook veel verschil in, zo dien je te letten op de gebruiksduur, maar kun je ook letten op of de accu ingebouwd is of deze los is. Het voordeel met losse accu is dat je meerdere accu’s kunt gebruiken en hierdoor niet afhankelijk bent van alleen de accu in de stofzuiger. Mocht de accu leeg gaan tijdens een zuigbeurt dan kun je de gewoon door gaan door even de accu te vervangen.

Een nadeel hiervan is dat je vaak wel extra kosten kwijt bent voor deze accu’s. Wel kun je vaak accu’s gebruiken die je bijvoorbeeld ook gebruikt voor je elektrische gereedschap. Wel is het een voordeel dat je het levensduur van een apparaat zelf kunt verlengen, omdat apparaten die werken met een accu vaak toch wel op den duur een minder lange gebruiksduur hebben.

losse-accu-in-steelstofzuiger
Dit is de Miele Triflex HX1 Power deze werkt met een losse accu en dit kan erg handig zijn.

2. Gewicht van de stofzuiger

Gewicht is ook één van de belangrijkste factoren van een steelstofzuiger. Vooral omdat je de steelstofzuiger volledig in je hand houdt kan dit op den duur erg zwaar voelen. Kijk daarom altijd naar het gewicht van de stofzuiger en vergelijk dit met andere steelstofzuigers.

Er zijn bijvoorbeeld steelstofzuiger die zwaarder wegen dan 6 kilo, maar ook steelstofzuiger die slechts 2,5 kilo wegen en dit is een groot verschil.

3. Vorm en positie van de steelstofzuiger

Ook in de vorm en positie van de steelstofzuiger kan veel verschil inzitten. Zo heb je steelstofzuigers waarbij de motor van de stofzuiger laag aan de steel zit, bijvoorbeeld bij de Bosch Readyy’y BCHF2MX16. Of waarbij de motor aan de bovenzijde van de steel zit, bijvoorbeeld bij de Dyson V11 Absolute Extra Pro. Beide keuzes hebben voor- en nadelen.

Wanneer de motor laag zit voelt de stofzuiger een stuk lichter aan in de hand en wanneer de motor hoog zit is een steelstofzuiger veel wendbaarder en kun je makkelijker onder bijvoorbeeld meubels zuigen. De afbeelding hieronder laat duidelijk het verschil zien tussen de verschillende vormen en posities van de steelstofzuiger:

verschillende vormen miele triflex hx1
Bij de Miele Triflex HX1 kun je zelf de positie van de motor bepalen.

4. Geluidsniveau van de steelstofzuiger

Steelstofzuigers maken veel geluid, zelfs een stuk meer dan een gewone stofzuiger. Daarom dien je rekening te houden met het geluidsniveau van een steelstofzuiger. Het geluid van een stofzuiger staak vaak aangeduid in het aantal dB en bijna elke model steelstofzuiger heeft momenteel een geluidsniveau van meer dan 70 dB. Dit is erg luid en het is belangrijk om hier rekening mee te houden.

5. Welke vloertype is de stofzuiger te gebruiken

Bij een stofzuiger is het altijd belangrijk om te kijken voor welk ondergrond de stofzuiger geschikt is. Vaak bepalen de zuigmonden en accessoires van een stofzuiger op welke ondergronden de stofzuiger werkzaam kan zijn. Heb je bijvoorbeeld een houten vloer dan wil je niet de stofzuiger krassen op de vloer maakt. Kies daarom bij een houten vloer altijd voor een zachte zuigmond die de ondergrond niet beschadigd. 

Ook wanneer je een hoogpolig tapijt hebt dien je rekening te houden dat de stofzuiger dit kan zuigen. Heb je bijvoorbeeld een stofzuiger met een turbo borstel dan kan dit het tapijt onnodig beschadigen doordat de slierten van het tapijt in de stofzuiger komen te zitten. 

De meest voorkomende ondergronden zijn: harde vloeren, houten vloeren, laagpolig tapijt en hoogpolig tapijt. Bij staat per webshops aangegeven waarvoor de stofzuigers geschikt zijn en welke zuigmond je hiervoor dient te gebruiken. Het is wel belangrijk dat je bij het zuigen van je huis dan ook wisselt van zuigmond en niet denkt dat de steelstofzuiger dan standaard voor elke type vloer te gebruiken is.

steelstofzuiger kopen waarop letten
Kies de juiste mondstuk voor het zuigen van een hoogpolig tapijt en voorkom hiermee dat je het tapijt beschadigd.

6. Waar is de steelstofzuiger geschikt voor:

Veel stofzuigers hebben extra functies en onderdelen die de stofzuiger geschikt maken voor bepaalde zuigwerkzaamheden. Denk bijvoorbeeld aan allergie. Heb je last van allergieën dan is het bijvoorbeeld belangrijk om te letten op de filters van een stofzuiger. Zo is een motorfilter erg belangrijk, maar ook de uitblaasfilter, want wanneer een stofzuiger geen uitblaas filter heeft kan deze als nog stoffen terug blazen in de gezogen kamer. Bij webshops die steelstofzuiger staat altijd aangegeven waar een stofzuiger geschikt voor is. Hierbij kun je zelf letten op of de stofzuiger geschikt is voor allergieën, dierenharen, water of stof. 

7. Accessoires en extra opties

Als laatste punt kun je ook letten op de accessoires van een stofzuiger en op de extra opties. Accessoires als wandladers zijn bijvoorbeeld erg handig. Met zo’n wandlader hang je altijd de stofzuiger eenvoudig op en laad de stofzuiger ook automatische op. Daarnaast zijn er ook stofzuigers die soms geleverd worden met een losstaande ophang stang. Hierbij moet je zelf kijken wat je zelf de beste manier vind.

Als we het hebben over extra opties dan moet je denken aan een parkeerstand of bijvoorbeeld een dweilfunctie. Sommige steelstofzuigers hebben deze functies en hoewel dit niet altijd van groot belang is kunnen ze wel erg handig zijn. Zo gaat onze voorkeur ook uit naar een steelstofzuiger met een parkeerstand. Een parkeerstand is erg handig wanneer je in je huis bijvoorbeeld veel objecten hebt die even aan de kant gezet moeten worden tijdens het zuigen. Je zet de steelstofzuiger met een parkeerstand even neer en de stofzuiger zet vaak ook automatisch zijn motor uit. 

Veelgestelde vragen over een steelstofzuiger

Handige FAQ voor antwoord op je vragen

Mocht je meer informatie willen over steelstofzuigers of over bepaalde modellen dan kun je ons altijd een berichtje sturen! Heb je nog vragen dan kun je kijken of ze misschien hieronder staan beantwoord:

Wat is de beste steelstofzuiger op dit moment?

Een goede steelstofzuiger voldoet aan de eisen die jij hebt voor een steelstofzuiger. Hierbij is het belangrijk om op paar aspecten te letten, zo kan de prijs belangrijk zijn, maar natuurlijk ook de ondergrond van de woonkamer. Op deze pagina hebben we daarom niet één beste steelstofzuiger geven, maar een top 5 met de beste steelstofzuiger. Deze selectie onderbouwen we en we vertellen waarop je op moet letten op de beste steelstofzuiger voor jezelf te kiezen.

Waarom is een steelstofzuiger een goede keuze?

Een steelstofzuiger is erg wendbaar en het is daarom een goede keuze. Ook is een steelstofzuiger ideaal voor snelle zuigklussen en is het makkelijk om de stofzuiger er even snel bij te pakken. Wel dien je met een steelstofzuiger altijd rekening te houden met de gebruiksduur en zijn steelstofzuigers over het algemeen vaak een stuk duurder.

Waar moet je op letten bij het kopen van een steelstofzuiger?

Voor het kopen van een goede steelstofzuiger is het belangrijk om op bepaalde factoren te letten. Denk bijvoorbeeld aan de zuigkracht van een steelstofzuiger, maar ook aan de gebruiksduur. Op deze pagina hebben we een lijst met zeven punten opgesteld waarop je kunt letten bij het kopen van een steelstofzuiger. Als je deze lijst stap voor stap volgt weten we zeker dat je de beste steelstofzuiger voor jouw situatie koopt.

Tags:

marketwin.nl@gmail.com
Steelstofzuiger.nl
Logo