📢 WINACTIE: Doe mee en maak kans op een Neato D8 robotstofzuiger

Uitgebreide keuzegidsen Eerlijk en betrouwbaar advies 100% onafhankelijk

AEG Steel Stofzuiger

AEG is een grote speler in de wereld van steelstofzuigers. De steelstofzuigers van AEG zijn uniek: de geïntegreerde kruimeldief is aan de onderzijde van de stofzuiger te vinden. Hierdoor kun je flexibeler stofzuigen.
Een merk wat zeker niet vergeten mag worden in de wereld van steelstozfuigers is AEG. Het merk lijkt zich met name te richten op steelstofzuigers die voorzien zijn van goede filters om allergische reacties tegen te gaan. Ook heeft AEG als een van de weinige merken een steelstofzuiger met zak: het legen hiervan is stukken fijner voor mensen die snel last hebben van een stofallergie.

Onze top 3 AEG steelstofzuigers op dit moment:

 1. AEG QX9-1-ALRG
 2. AEG CX7-1-30IW
 3. AEG FX9-1-4ST (met zak)

Voor welke steelstofzuiger van AEG jij persoonlijk het beste kunt kiezen is onder meer afhankelijk van jouw wensen en behoeftes. Denk hierbij aan vloertypen die in jouw woning te vinden zijn en of je bijvoorbeeld een model met of zonder zak wenst. Laten we inzoomen op de AEG steel stofzuiger modellen in onze top 3.

1

AEG QX9-1-ALRG

Beste AEG steelstofzuiger van nu

AEG QX9-1-ALRG

De AEG QX9-1-ALRG is de beste AEG steelstofzuiger op dit moment. Een super krachtige en veelzijdige steelstofzuiger!
Pluspunten
 • Met turboborstel
 • Zeer veelzijdig
 • LED-verlichting op zuigmond
 • Lichtgewicht
Minpunten
 • Luidruchtige stofzuiger

De AEG QX9-1-ALRG vinden wij op dit moment de beste steelstofzuiger van AEG. Het is een super lichte steelstofzuiger: met slechts 2,75 kilogram hebben we te maken met een lichtgewicht model. De steelstofzuiger wordt geleverd met een turboborstel en een zuigmond die voorzien is van LED-verlichting.

2

AEG CX7-1-30IW

Lichtste AEG steelstofzuiger

AEG CX7-1-30IW

Op zoek naar de beste lichte AEG CX7-1-30W? Dan maak je de beste keuze met de AEG CX7-1-30IW. Krachtig én licht!
Pluspunten
 • Geschikt voor kwetsbare vloeren
 • Slechts 2,32 kilogram
 • Diverse zuigmonden
Minpunten
 • 79 decibel geluidsniveau
 • Snel leeg in turbostand

De AEG CX7-1-30W bestempelen wij als de beste AEG lichtgewicht keuze! Deze stofzuiger is namelijk maar 2,32 kilogram zwaar (lees: licht). Hij wordt geleverd met veel verschillende zuigmonden; ook voor zachte borstels voor de wat meer kwetsbare vloeren. Waar je wel rekening mee moet houden is een wat hoger geluidsniveau: met 79 decibel is het een luidruchtige stofzuiger.

3

AEG FX9-1-4ST (met zak)

Beste AEG steelstofzuiger met zak

AEG FX9-1-4ST (met zak)

De AEG FX9-1-4ST is een van de weinige steelstofzuigers met zak. Het is ook een zeer geschikte voor mensen met een stofallergie.
Pluspunten
 • Met flexibele stang
 • Voorzien van stofzak
 • Uitschuifbare stofzuigerstang
Minpunten
 • Lange gebruiksduur
 • Zeer luidruchtig (82 decibel)

De AEG FX9-1-4ST is een steelstofzuiger met stofzak: hierdoor is het een hele goede keuze voor mensen die snel last hebben van een allergische reactie met stof (stofallergie). De stofzuiger is anders dan anderen: zo is er sprake van een handige uitschuifbare stofzuigerstang. Het is dus eigenlijk stiekem een kruimeldief met steel.

Over de steel stofzuiger van AEG

Wat maakt ze uniek?

De stofzuigers van AEG zijn bij velen bekend. De AEG steelstofzuigers zijn daarom ook niet te missen. AEG steelstofzuiger is kenmerkend door het elegante design en door de vorm van de stofzuigers.

Stofzuigermotor aan de onderzijde van de steel

Zo is opvallend dat bijna elke steelstofzuiger van AEG zijn motor aan de onderkant heeft zitten. We spreken hierbij dan ook een kruimeldief met steel. Dit heeft voor- en nadelen.

Een voordeel is dat het gewicht van de stofzuiger laag zit, hierdoor wordt de stofzuiger een stuk lichter in de hand. Ook maakt dit de stofzuiger een stuk flexibeler, omdat je met de hand de stofzuiger goed kunt bedienen.

Een nadeel van een steelstofzuiger met de motor aan de onderzijde is dat de stofzuiger zelf minder makkelijk onder bijvoorbeeld meubels kan zuigen, dit wordt dan geblokkeerd door de motor. Wel is het erg fijn dat de stofzuigers een stuk lichter zijn in de hand tijdens het zuigen.

Allemaal draadloze AEG stofzuigers

Wat de stofzuigers allemaal wél gemeen hebben is dat het gaat om volledig snoerloze/draadloze stofzuigers. Het bij een snoerloze stofzuiger altijd belangrijk om goed te letten op:  

 • De maximale gebruiksduur: kijk altijd naar de accuduur in de normale stand.
 • Oplaadtijd voor een volledig volle accu: dit geeft je een goed beeld hoelang je moet wachten bij een lege accu.

Welke AEG steelstofzuigers zijn er allemaal?

Verschillende series vergelijken

De AEG steelstofzuigers bestaan uit vijf verschillende series:

 • AEG CX7 (2-45BM, 1-30IW, 2-5Ö)
 • AEG FX9 (1-IBM, 1-4ST, 1-ALRG)
 • AEG QX6 (1-ANIM, 140OG)
 • AEG QX8 (1-45-SM, 1-45CR)
 • AEG QX9 (1-P5IB, 1-40GG, 1-ULT, 1-ALRG)  

Het verschil tussen de series is onder andere de vorm van de stofzuiger, maar ook in de prestaties. Zo heeft de ene weer een betere motor en de andere weer wat lichter of zitten er weer andere accessoires bij.

Wij zijn van de QX series, gezien we hier te maken hebben met lichtgewicht steelstofzuigers. Een video van een AEG QX steelstofzuiger in actie:

Veelgestelde vragen over snoerloze AEG steelstofzuigers

FAQ

Wat is de beste AEG steelstofzuiger?

Wij vinden de AEG QX9-1-ALRG de beste steelstofzuiger van Miele op dit moment. Een zeer krachtige snoerloze steelstofzuiger met goede filters onder de motorkap. Hiermee is het een goede keuze voor mensen die snel last hebben van een stofallergie.

Heeft Miele ook een steelstofzuiger met zak?

Ja, Miele is een van de weinige stofzuigermerken die een draadloze niet-zakloze steelstofzuiger heeft geïntroduceerd. Deze steelstofzuigers zijn wederom geschikt voor mensen die snel een allergische reactie hebben.

Tags:

marketwin.nl@gmail.com
Steelstofzuiger.nl
Logo