Uitgebreide keuzegidsen Eerlijk en betrouwbaar advies 100% onafhankelijk

De accu van een steelstofzuiger, hoe zit dat precies?
De meeste mensen die nog niet bekend zijn met de vele voordelen van een steelstofzuiger vinden het best spannend dat deze stofzuigers een accu hebben. Zo’n accu vervangt de snoer waar vroeger alle stofzuigers gebruik van maakten. Wij laten jou graag weten waarom het helemaal niet erg is dat een steelstofzuiger op accu werkt en dus snoerloos is. Zo kun jij met groot gemak een keuze maken waar jij volledig achter staat.

Hoe werkt de accu van een steelstofzuiger?

Een steelstofzuiger met accu bestaat uit enkele onderdelen. Onder anderen de motor, de behuizing, de accu, de zuigmond en vaak ook de kruimelzuiger maken onderdeel uit van deze stofzuigers. Een steelstofzuiger met accu heeft dus geen snoer en is daarom ontzettend gemakkelijk in gebruik. Waar eerdere stofzuigers altijd ingeprikt waren in een stopcontact is dit met een steelstofzuiger met accu volledig verleden tijd.

De accu van een steelstofzuiger moet wel opgeladen worden. Dit betekent dat de stofzuiger tijdens het gebruiken niet vastzit aan de muur maar tussen het gebruiken door wel opgeladen moet worden. Per accu verschilt het hoe lang het opgeladen moet worden. Zo zijn er steelstofzuigers die enorm snel opgeladen zijn en steelstofzuigers die je echt een nachtje moet laten staan. De accu van een steelstofzuiger is enorm klein en zit meestal volledig verstopt in de stofzuiger zelf.

Steelstofzuiger met losse of vaste accu?

Wel is het belangrijk dat een steelstofzuiger met accu te onderscheiden is in twee soorten. Zo heb je een steelstofzuiger met een ingebouwde accu en een steelstofzuiger met losse accu’s. Bij de steelstofzuiger met ingebouwde accu zit de accu vast in de stofzuiger zelf en deze kun je niet zomaar los koppelen. De steelstofzuiger met losse accu zijn de accu’s er heel gemakkelijk uit te schuiven.

Beide keuzes hebben voor- en nadelen, zo kun je met een steelstofzuiger met losse accu het gebruiksduur en levensduur van een apparaat enorm verlengen. Ook kan het zijn dat je al accu’s hebt van een accuplatform waarmee de steelstofzuiger ook werkt, denk bijvoorbeeld aan het accuplatform van Bosch. Hieronder laten we twee verschillende modellen zien, één waarbij je losse accu’s hebt en één waar de accu ingebouwd zit.


Philips SpeedPro FC6724/01

Philips SpeedPro FC6724/01

Deze Philips SpeedPro heeft een ingebouwde accu en deze gaat ongeveer 40 minuten mee wanneer je op de normale stand stofzuigt.


Bosch Unlimited BBS1U224

Bosch Unlimited BBS1U224

De Bosch Unlimited BBS1U224 werkt met een losse accu. Bij dit model krijg je twee accu’s, waardoor je het gebruiksduur kunt verlengen.


Waarom zijn steelstofzuigers zonder accu onhandig?

met een steelstofzuiger met accu heb je geen last van een snoer
Met een steelstofzuiger met accu heb je geen last van een snoer.

Stofzuigers waren een fantastische uitvingen. Het hielp mensen die het huishouden deden enorm. Dankzij de zuigkracht van een steelstofzuiger zonder accu kon het stofzuigen van het hele huis in no time gebeuren. Dit maakte een gigantisch verschil met de tijd voordat stofzuigers uit werden gevonden. Toen werden de vloeren nog geveegd met bezems en werd alles bij elkaar geraapt met een handveger en blik. Wat een werk was dat! Toen stofzuigers werden uitgevonden, was menig huishouder daarom ook enorm blij mee.

Wat wel tegenviel was de grootte en de zwaarte van de steelstofzuigers met accu. Er waren onwijs veel voordelen aan zo’n stofzuiger maar er waren ook voldoende nadelen. De nadelen van zulke stofzuigers zijn inmiddels opgevangen geworden. Een steelstofzuiger met accu is niet meer groot, zwaar en lomp maar juist heel eenvoudig en licht! De voordelen van de bezem, handveger en blik worden in een steelstofzuiger met accu gecombineerd met de voordelen van een ouderwetse stofzuiger. Haal je een steelstofzuiger met accu in huis? Dan weet je zeker dat je het beste van beide werelden in huis hebt!

Wil jij een steelstofzuiger met accu kopen?

Dan is het handig om verschillende opties te bekijken. Het kopen van een steelstofzuiger is altijd volledig afhankelijk van jouw wensen en behoeften. Zo heeft de ene consument bijvoorbeeld de behoefte aan een steelstofzuiger met grotere zuigkracht en wil de ander bijvoorbeeld een steelstofzuiger inclusief kruimelzuiger.

Wil jij zeker weten dat jij een steelstofzuiger met accu koopt die bij jouw wensen en behoeften past? Bekijk dan onze steelstofzuiger vergelijk pagina en vergelijk verschillende modellen en maak een weloverwogen keuze! Of neem meteen een kijkje bij de Top 5 beste steelstofzuigers van dit moment.

Wat is de beste accu steelstofzuiger?

Bekijk hieronder onze favoriete steelstofzuigers die werken met een accu. Hierbij hebben we natuurlijk gekeken naar de accuduur van de stofzuiger, maar ook naar de werking van het model. Let op: houdt altijd rekening met de turbostand van een stofzuiger, wanneer je deze activeert zal het gebruiksduur van de stofzuiger enorm afnemen. Bekijk hieronder onze top 5 beste accu steelstofzuiger:


dyson v11 absolute extra pro

1. Dyson V11 Absolute Extra Pro

Erg krachtige steelstofzuiger en deze Dyson V11 heeft een erg krachtige accu, zo gaat de stofzuiger op een volle accu 60 minuten mee. Ook kun je een extra Dyson accu aanschaffen, raakt een accu leeg dan kun je met de extra accu alsnog door zuigen.


Miele Triflex HX1 Power

2. Miele Triflex HX1 Power

Ook deze Miele Triflex HX1 Power heeft een erg sterke accu, deze gaat met de normale stand zo’n 60 minuten mee. Ook krijg je een extra accu bij dit model, waardoor je de gebruiksduur nog eens met 60 minuten verlengt.


Philips SpeedPro Max Aqua series 8000 XC8147/01

3. Philips SpeedPro Max XC8147/01

Deze SpeedPro versie heeft een erg sterke accu die zorgt dat de stofzuiger zo’n 80 minuten mee moet gaan. Ook heeft dit model een dweilfunctie, waarmee je ook meteen kunt dweilen.


Hoover H-FREE 200 performance

4. Hoover H-Free 200 Performance

Dit model van Hoover, de H-Free 200 Performance. Is een goedkopere keuze in vergelijking met de bovenstaande modellen. Wel heeft dit model een gebruiksduur van 80 minuten en dit komt mede door een extra accu!


Rowenta Air Force Flex 760 RH9571

5. Rowenta Flex RH9571

De Rowenta Air Force Flex 760 RH9571 is een uitvoering met een extra hoge accuduur. Zo heeft de steelstofzuiger een gemiddelde accuduur van 75 minuten.


br.tigchelaar@gmail.com
Steelstofzuiger.nl
Logo